INICI / Actualitat

21/9/2023

Èxit de la primera trobada empresarial per la qualitat de l'ocupació

70 persones de 40 empreses participen en un acte organitzat per l'OPE per reivindicar la qualitat del treball al nostre territori

ACTUALITZACIÓ - Us mostrem el vídeo resum de la jornada i del projecte sobre qualitat de l'ocupació liderat des de l'OPE Manlleu.

 

El dimecres 7 de juny va tenir lloc a la sala d'actes del Museu del Ter de Manlleu un acte adreçat a les empreses. La finalitat de l'acte era compartir experiències, agafar idees i reflexionar sobre com poder millorar o mantenir una bona qualitat del treball a l'empresa.

A l'acte van assistir-hi més de 70 persones provinents de 42 empreses. La majoria eren empreses vinculades al servei d'ocupació de l'OPE, però també van assistir-hi empreses que no han tingut una relació prèvia amb el servei. L'acte, organitzat per l'OPE, va comptar amb la participació de l'empresa de Manlleu Badabadoc.

Des de l'OPE s'havia fet un treball de camp analitzant la qualitat del treball al nostre territori a partir de les ofertes gestionades des del servei d'OPE Feina en funció de diversos indicadors: la durada del contracte, la jornada i l'horari de treball, la rotació de personal, la promoció, la no discriminació o la formació contínua. Aquest va ser el punt de partida d'un retrat de les accions positives i les mancances de les empreses.

La trobada va servir per compartir experiències i mostrar idees transferibles a altres empreses sobre com fidelitzar el talent, disminuir la rotació i motivar al personal.

La presentadora i conductora de l'acte va ser la periodista Eva Torrents. Aquest va començar amb la ponència d'Oriol Homs, sociòleg especialitzat en l'anàlisi de la formació professional i investigador en l'àmbit laboral, de la formació i les polítiques socials.

La part central de l'acte va ser el testimoni de les sis empreses que hi van participar: Prasfarma, Colom Vila, Gepork, Javajan, Quiràlia i Gràfiques Manlleu. Un/a representant de cada una d'aquestes empreses va explicar la seva experiència en relació amb diverses qüestions relacionades amb la qualitat del treball. La consultora i experta en processos de desenvolupament organitzacional, Elisabet Freixa, qui ha treballat amb l'OPE en aquest estudi, també va participar-hi, complementant i contextualitzant les aportacions dels i les representants de cada empresa.

Van cloure l'acte la Sra. Maria Teresa Clotet Masana, directora dels Serveis Territorials del Departament d'Empresa i Treball, i el regidor d'Indústria, Coneixement i Agenda2030 de l'Ajuntament de Manlleu, David Bosch.

Un cop finalitzat l'acte, es va demanar als assistents respondre un breu qüestionari per valorar l'acte. Els resultats obtinguts són molt positius, ja que la majoria dels assistents han valorat l'acte amb la màxima puntuació.

Des de l'OPE continuarem apostant per afavorir la qualitat del treball a través de la relació diària amb les empreses, amb actes com aquest i amb diverses accions de comunicació. L'objectiu és arribar i ajudar a qualsevol empresa de Manlleu i del territori interessada a fer millores en la seva organització.

230607 Jornada Qualitat (4).jpg

Imatges relacionades

  • 230607 Jornada Qualitat (6).jpg
  • 230607 Jornada Qualitat (3).jpg
  • 230607 Jornada Qualitat (2).JPG
  • 230607 Jornada Qualitat (1).jpg
  • 230607 Jornada Qualitat (5).jpg
  • 230607 Jornada Qualitat (7).jpg

Comparteix