INICI / Actualitat

5/6/2023

9a Edició dels Premis DonaTIC

En marxa la convocatòria de la 9a edició dels premis Dona TIC, una iniciativa que té com a objectiu promoure i incrementar la presència de les dones en l’àmbit tecnològic i reconèixer el paper de les que ja pertanyen al món TIC. Aquests premis fomenten la igualtat en la construcció de la societat digital.

La finalitat dels Premis DonaTIC, impulsats pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori i que formen part del Pla DonaTIC, és doble. En primer lloc, reconèixer el paper de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de les noves tecnologies. I, segonament, el d’oferir referents a les nenes i dones joves, amb la intenció que el seu exemple les esperoni per cursar carreres en l’àmbit de les disciplines CTEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques).

Els Premis tenen caràcter honorífic, sense dotació econòmica. Les candidatures premiades reben el reconeixement públic per la seva feina, activitat o projecte presentat. Les dones es poden presentar a una de les categories següents: emprenedora, empresària, professional, acadèmica/investigadora, divulgadora, revelació, estudiant TIC universitària, estudiant TIC FP, iniciativa empresarial i iniciativa d'entitat, centre formatiu/institució.

Poden presentar la seva candidatura a aquests Premis totes les dones vinculades professionalment o acadèmicament a l'àmbit de les TIC així com les empreses, els centres formatius o les institucions públiques o privades que hagin desenvolupat una iniciativa pròpia que valori el paper de la dona en l'àmbit de les TIC. El termini per presentar la candidatura és del 3 de juny al 3 de juliol de 2023.

Requisits
Per a optar a les categories Professional i Acadèmica/investigadora, cal que les candidates tinguin una titulació universitària de l'àmbit de les TIC i, per a les categories d’estudiants, hauran de cursar en el moment de la convocatòria, una titulació universitària o de formació professional, en l’àmbit de les TIC. Per a la resta de categories no cal disposar d'aquesta titulació. Per a optar a la categoria Iniciatives Referents, cal que les empreses, els centres formatius o les institucions hagin desenvolupat una iniciativa pròpia que valori el paper de la dona en l'àmbit de les TIC. Es valoraran aquelles iniciatives que neixen de la voluntat de l’entitat per combatre la bretxa de gènere i no aquelles que són pròpies de la seva tasca dins l’entitat.

Aquest tràmit només es pot fer per internet: Si signes el formulari com una persona jurídica, ho hauràs de fer amb un certificat digital de representació o estar inscrit al Registre electrònic de representació, Representa. Si signes en nom propi, cal que disposis d’idCAT Mòbil o un certificat digital de persona física, de representació o de persona vinculada.

 

 

Candidatura Premis DonaTIC2.jpg

Enllaços relacionats

Comparteix