23/5/2023

Manlleu va acollir la trobada territorial dels Serveis Locals d'Ocupació de la Xarxa Xaloc de les comarques d'Osona, el Bagues i el Berguedà

El passat dimarts, 16 de maig, el Museu del Ter va acollir una trentena de professionals d’aquestes tres comarques que formen part de la Xarxa de Serveis Locals d’Ocupació (XALOC) de la Diputació de Barcelona.

 

Els Serveis Locals d’Ocupació (SLO) ofereixen un ventall de serveis adreçats tant a les persones com a  les empreses. A Manlleu, des del Servei d’Ocupació de l’OPE, les persones que busquen feina o volen fer un canvi professional hi trobaran informació general sobre ocupació, orientació laboral personalitzada, selecció d’ofertes de treball adequades al perfil professional, formació, pràctiques laborals, borsa de treball, tècniques de recerca de feina i espai de recerca de feina (Feinateca). A les empreses els  oferim informació i assessorament laboral, definició de llocs de treball i de perfils professionals, difusió de les ofertes de treball, selecció de les millors candidatures, seguiment post-inserció i assessorament sobre responsabilitat social.

Les trobades territorials, organitzades per la Diputació de Barcelona, són espais de trobada i d’intercanvi per tractar temes relacionats amb la gestió quotidiana i metodològica dels Serveis Locals d’Ocupació, que es fan a diversos municipis. Enguany, la Diputació ha triat Manlleu per acollir la sessió territorial. A la trobada es van treballar diversos aspectes de la Plataforma Telemàtica Xaloc, que és l’eina bàsica de treball dels SLO, i de la nova eina que recentment s’ha posat en marxa, Xaloc Estadística, que permet extreure informació molt valuosa i ajustada de cara a poder avaluar, planificar i organitzar accions enfocades a la millora de l’ocupabilitat de les persones.

De la nostra comarca hi vam participar professionals de Manlleu, el Voltreganès, Roda de Ter, el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, el Consorci del Lluçanès, la Mancomunitat La Plana, Centelles, Torelló i Vic.

Imatge de la trobada

Imatge de la trobada

Comparteix