25/5/2023

L’expertesa en eficiència empresarial: Ernest Claramunt

Dades de contacte:
Ernest Claramunt
info@ernestoclaramunt.es
telef. 609372995
https://coloniarusinol.com/

Activitat i evolució de l’empresa 

Ernest Claramunt, enginyer industrial, pertany a la quarta generació d’una família vinculada a la industria tèxtil. Professionalment, va començar en el grup industrial tèxtil familiar i durant la seva trajectòria professional ha muntat i desmuntat diverses empreses que li ha donat una gran experiència i bagatge tant personal, com professional. 

El 2010 va acabar de tancar la fabricació de filatures i des d’aleshores ençà aprofita tota l’experiència acumulada per ajudar a les empreses productores a rebaixar els costos de fabricació i per tant a millorar la seva rendibilitat.

Utilitza una metodologia pròpia, aplicada ja a empreses amb èxit, que consisteix en analitzar l’experiència dels equips per tal de dissenyar i aplicar les mesures necessàries per eliminar les fugues econòmiques dels processos productius.

Elements diferenciadors

Com a consultor i especialista en eficiència empresarial busca que els seus clients produeixin més i millor, amb menys recursos. Gràcies a l’eficiència, produir més no implica treballar més.  

Tal i com ell mateix exposa “ a nivell d’organització i d’eficiència, tots els processos productius son millorables. El gran problema de moltes empreses és que no en són conscients. Des de la seva visió subjectiva, creuen comptar amb processos productius eficients quan en realitat no ho són, i és necessari aportar objectivitat per descobrir allò millorable i així incrementar l’eficiència del procés productiu”.

La metodologia utilitzada és aprofitar un dels majors actius que tenen les empreses que consisteix en l’experiència acumulada pels seus propis equips. Aquest tresor permet aplicar al procés les mesures necessàries per millorar l’eficiència. Aquestes mesures inclouen solucions de tipus mecànic, automatització, seguretat laboral, ergonomia, organització etc.

Durant els últims anys ha desenvolupat i aplicat el mètode RHS (Risk & Hazards Simulators) per la formació en seguretat laboral. Aquest és un sistema de formació molt eficient basat en la pràctica en simuladors.

Projectes de futur

Seguir treballant per millorar la productivitat de les empreses del territori  ja que, la nostra eficiència està molt per sota de països com França, Alemanya, Itàlia o Irlanda i per tant ens falta molt per millorar. Entre sectors també hi ha grans diferències, essent el sector més productiu, a gran distància dels demès, el sector de l’automoció, i d’altres molt millorables com el farmacèutic i l’alimentació.

Què aporta a Manlleu

A part de la seva faceta de consultor i aportar la seva experiència i coneixement a les empreses de Manlleu,  també regenta la increïble Colònia Rusiñol, coneguda també com a Colònia Remisa, la colònia tèxtil del nostre municipi que la trobem inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. En aquesta excolònia tèxtil, fundada l’any 1845 i antiga residència de l’artista Santiago Rusiñol, s’hi realitzen activitats culturals, gastronòmiques i esdeveniments varis que es poden celebrar en els seus espais.

Foto Ernest i Colònia.jpg

Imatges relacionades

  • Ernest Formació.png
  • Ernest Claramunt.jpg

Enllaços relacionats

Comparteix