INICI / Actualitat

1/5/2023

Sessions grupal del projecte Mentoria Laboral 2023

Una trobada de seguiment de les persones que participen en aquest projecte implsat per l'OPE Feina

El passat dijous, 20 d'abril, es van dur a terme dues sessions grupals amb les persones participants en el projecte de Mentoria Laboral.

Una primera sessió anava adreçada a les persones mentores. Es va començar fent una breu presentació de les persones assistents i es va compartir com se senten les persones mentores amb el seu mentorat o la seva  mentorada i en quin punt està la relació.

La Mentoria Laboral és un projecte liderat per l’OPE de Manlleu, que compta amb dues coordinadores, una experta en mentoria i una experta en orientació laboral, i on també participen dues tècniques de l’equip d’ocupació de l’OPE. Per decisió de l’equip tècnic, s’ha emparellat a les persones per afinitat, ja sigui per compartir l’objectiu laboral, per caràcters personals o també per coneixements d'idiomes (per exemple, la llengua anglesa).

L’objectiu era poder crear 30 parelles de mentors-mentorats. Algunes han permès a la persona mentorada trobar feina i altres, per motius diversos, s’han desvinculat. Actualment, comptem amb 17 parelles que continuen fent mentoria amb l’objectiu d’acompanyar al seu mentor en el procés de recerca de feina i inserció laboral.

El projecte de mentoria laboral va començar el gener de 2023 i té una durada de 6 mesos. La mentoria consta de diferents fases:

  • L’inici de la relació
  • Construcció del vincle
  • Assoliment de confiança
  • Tancament, comiat de la relació.

La majoria de les persones mentores assistents a la sessió van compartir que es troben a la fase d’assoliment de confiança amb el/la seu/seva mentorat/ada, a excepció de dues parelles que estan a la fase de l’inici de la relació. En algun cas, la relació no ha funcionat i queda pendent efectuar el comiat de la relació.

 

La segona sessió anava adreçada a persones mentorades, persones que estan fent recerca de feina i que necessiten l’acompanyament del seu mentor o mentora. En aquest cas es va començar la sessió fent una breu presentació de les persones assistents i es va compartir com se senten participant en el programa i amb les seves parelles del projecte. Totes manifestaven sentir-se bé i a gust amb la seva mentora. A continuació es va treballar l’entrevista per competències i la coordinadora experta en orientació laboral els va donar alguns consells i van treballar aspectes a tenir presents per assolir amb èxit una entrevista per competències.

Totes les persones participants en el programa, siguin mentores o mentorades, van valorar positivament les dues sessions i han comentat que els ha servit per compartir experiències i per aprendre.

mentoria II.jpg

Imatges relacionades

  • mentoria I.jpg
  • mentoria III.jpg

Comparteix