27/3/2023

Projectes empresarials: Can Cerilles

Negoci històric de Manlleu de tradició familiar

Activitat i evolució de l’empresa
Can Cerilles té més de 100 anys de trajectòria. En un inici com a botiga de queviures i de venda de vi i, des dels anys cinquanta, com a cansaladeria. És una botiga del poble de tota la vida que amb el seu saber fer i experiència s’han convertit en una de les principals cansaladeries del municipi i la comarca. La manera de fer artesanal de l’ofici de cansalader ha canviat molt en els últims temps i a la vegada, es manté l’escènica de sempre.  En Josep es va formar als anys vuitanta amb els cursos que organitzava el gremi de cansaladers, en què s'obtenia una visió integral de tot el món del porc: des de com treballar amb el ganivet a portat la comptabilitat, passant per coneixements sobre com calcular escandalls.

Elements diferenciadors
Diverses generacions han passat per Can Cerilles, però es continua mantenint el seu toc familiar i la qualitat que els ha convertit en referents. La feina ben feta, l'ús de productes naturals i el bon servei a la clientela no han canviat en tot aquest temps. Això és possible gràcies al tarannà proper i amè de la família propietària i del seu personal.

Què aporta a Manlleu
L’expertesa en el món del porc és indiscutible, traduint-se en un dels tres establiments de Manlleu que, durant els darrers anys, han estat reconeguts i premiats per elaborar les millors propostes d’embotits emblemàtics: Menció del Jurat Botifarra d’ou artesana tradicional el 2016, millor botifarra d’ou artesana innovadora el 2017, menció del jurat botifarra d’ou artesana tradicional el 2020, millor llonganissa tradicional de Catalunya el 2022 i menció del jurat concurs nacional de botifarra de Catalunya, també el 2022.

Com diu en  Josep Terradellas, el seu propietari,  ajuden a fer poble i que la ciutat de Manlleu sigui coneguda per les bones cansaladeries. Destaca el respecte i companyarisme entre la resta d’establiments cansaladers de Manlleu.


CAN CERILLES
Carrer de la Cavalleria 17-19
Manlleu
938510593
www.cancerilles.com

 

Loreto Vilalta i Josep Terradellas

Loreto Vilalta i Josep Terradellas

Comparteix