INICI / Actualitat

6/3/2023

L'alumnat d'ESO de Manlleu visita les empreses del metall

L'objectiu és sensibilitzar el públic estudiant sobre el potencial d'aquest sector industrial

Arran d'un projecte finançat per la Diputació de Barcelona, de suport a la indústria del sector metall-mecanitzats, va sorgir la necessitat i interès en sensibilitzar al públic estudiant i jove sobre aquest sector industrial.

Des de la OPE de Manlleu, amb coordinació amb l’Àrea d’Educació i algunes empreses interessades, s'han engegat visites a empreses del metall mecanitzat amb alumnes d’ESO i els seus professors de tecnologia.

Durant el mes de febrer, doncs, s'han realitzat aquestes visites amb alumnes de 4t d'ESO de l'Institut Antoni Pous de Manlleu. Aquestes visites s'emmarquen dins d'un projecte de suport a empreses del sector metall-mecanitzat de la vila i, tot i ser una prova pilot, s'inclouran en el catàleg d'activitats que s'ofereixen a tots els centres durant el curs.

Aquesta activita ha tingut molt èxit tant pels empresaris (amb ganes de donar a conèixer la seva feina) com pels alumnes i professors, que han pogut engegar dinàmiques a l'aula i tractar diferents temes suscitats amb les visites, com ara qüestions comercials, econòmiques, d'administració, etc.

En aquest procés inicial, les empreses industrials que han obert les seves portes han estat Mecànica Anglada i Mecanitzats Muntada, tot i que altres empreses també han mostrat interès en incloure's en aquest circuit. 

La idea d'aquestes visites no només és la de sensibilitzar al públic estudiant jove sobre aquest sector tant desconegut per ells, sinó que també promoure les visites educatives i el treball de diferents disciplines pedagògiques al voltant d'obrir les portes a les indústries. 

 

9feb23_4tESOantonipous_anglada2.jpg

Comparteix