INICI / Actualitat

24/2/2023

Nou programa d’acompanyament empresarial per a la millora de la qualitat de l’ocupació

Les empreses col·laboradores amb el servei d’OPE Feina han rebut informació sobre aquesta nova proposta d’acompanyament empresarial per part d’una assessora especialitzada en equips de treball

La proposta consisteix a conèixer les necessitats de les organitzacions relacionades amb equips de treball. A partir de l'anàlisi es podran donar eines que minimitzin les dificultats detectades i acompanyar a les empreses en el desenvolupament de pràctiques de gestió de persones que millorin l'eficiència empresarial i la qualitat de l'ocupació.

Des de l'OPE es posa a disposició de les empreses interessades en el projecte els serveis de l'Elisabet Freixa, consultora i experta en processos de desenvolupament organitzacional.

Les actuacions proposades són: processos de selecció professionalitzats i adaptats a les necessitats de l'empresa, processos d'acollida i incorporació per a facilitar una adaptació ràpida, eficient i segura, aspectes de comunicació i avaluació del rendiment entre d'altres. Les actuacions es fan a través de sessions participatives amb tots els equips i persones que treballen a l'empresa per tal de decidir conjuntament accions de millora dels aspectes detectats. S'aposta pels valors NER (Nou Estil de Relacions) de transparència, confiança, generositat, compromís, visió de futur, llibertat, innovació i responsabilitat.

Aquest acompanyament no té cap cost per a les organitzacions, ja que compta amb el finançament del SOC a través del Programa de projectes innovadors i experimentals.

El projecte té com a objectiu reivindicar aquelles empreses que posen la qualitat de l'ocupació al centre, per tal que siguin un model a seguir per altres organitzacions del territori. D'altra banda, es vol posar de manifest que unes bones condicions laborals a mitjà i llarg termini esdevenen una inversió per l'empresa i li permeten guanyar en competitivitat. També es vol sensibilitzar al teixit empresarial sobre aspectes de millora detectats.

S'ha detectat una mancança generalitzada per part de les organitzacions a l'hora de donar importància a la Formació Continua per a les persones treballadores. Per aquest motiu, pròximament s'organitzarà una jornada per remarcar la importància de la formació i s'oferiran més propostes formatives a mida de les empreses.

La proposta neix del Protocol de Qualitat del Treball i l'Eina per avaluar-la que dissenyada des de l'OPE i que remarca la importància de la qualitat de l'ocupació i l'objectiu de promocionar-ho des del Servei Local d'Ocupació. El treball es fa analitzant les ofertes de feina que es gestionen des del mateix servei. Per a més informació podeu contactar amb l’OPE Feina a través del correu opefeina@manlleu.cat i del telèfon 93 851 50 22.

 

logos qt.jpg
 

reunió qualitat ocupació2.jpg

Comparteix