INICI / Actualitat

14/12/2022

L'alumnat del PFI d’auxiliars de vivers i jardins han decorat les casetes de fusta del Badanadal i les pistes de gel

Les pistes de gel, consolidades com activitats de dinamització comercial nadalenca a la comarca d’Osona, han estat decorades pels alumnes d’aquest programa per donar una imatge més nòrdica i acollidora

12 alumnes del Programa de Formació i Inserció d’auxiliar de vivers i jardins han col·laborat amb les pistes de gel del Badanadal decorant les casetes de fusta de la pista de gel amb arbres de Nadal i branques d’avet amb ornaments vermells, per crear una imatge més acollidora i nòrdica de les pistes de gel i també han enjardinat les torratxes circulars situades davant les escales de la plaça Fra Bernadí.

El PFI és un programa formatiu pont per a joves que no han aprovat l’ESO i volen accedir a programes de Formació Professional (FP) o al món laboral, i que tenen entre 16 i 21 anys. En concret, en aquesta edició a Manlleu s'estan cursant dos perfils professionals dins d’aquest programa: Auxiliar d’hoteleria (cuina i serveis de restauració) i Auxiliar de vivers i jardineria. El PFI de Manlleu depèn de l’INS Antoni Pous i està impulsat pel Departament d’Educació de la Generalitat i l’Ajuntament de Manlleu, que es fa càrrec de la formació professionalitzadora. Concretament, la formació del perfil professional de vivers i jardins es porta a terme amb la col·laboració de la cooperativa Sambucus. Actualment, a Manlleu, un total de 25 joves estan cursant aquests programes.

Un cop acabat el programa formatiu, els joves que hi han participat, si han assolit els coneixements amb èxit i dut a terme 180 hores de pràctiques formatives en empreses professionals d’aquests sectors, podran accedir a un cicle formatiu de grau mitjà, cursar GESO a les escoles d’adults o bé treballar com a auxiliar amb un certificat professional de nivell 1.

Durant 34 dies (del 6 de desembre al 8 de gener), es podrà veure a les pistes de gel del Badanadal de Manlleu el treball de decoració realitzat per l’alumnat del PFI de vivers i jardineria, a més de patinar sobre gel a la pista de gel i gaudir del comerç local de la ciutat.

foto grup projecte PFI decoracio pista gel.jpg

Imatges relacionades

  • foto participants 2 projecte PFI decoracio pista gel b.jpg
  • foto participants projecte PFI decoracio pista gel b.jpg
  • foto projecte PFI decoracio pista gel.jpg

Comparteix