INICI / Actualitat

24/11/2022

Manlleu participa en l'assemblea anual de la XMESS a Salt

Manlleu va participar en la segona Assemblea Ordinària anual de la Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària per orientar el seu futur immediat fent balanç positiu de la seva activitat

L’Associació XMESS celebrà, dimecres 23 de novembre de 2022, la seva segona Assemblea Ordinària anual i la Trobada de càrrecs electes. Reunits a Salt (Gironès) a l’emblemàtic espai de l’edifici Factoria Cultural Coma Cros, hi assistiren 30 entitats membres (29 ajuntaments i 1 Consell Comarcal, amb 16 vots delegats més) i 45 persones, tant persones representants polítiques com tècniques. 

 

L’Assemblea Ordinària aprovà l’ingrés dels Ajuntaments de Valls (Alt Camp), Sarrià de Ter (Gironès) i Ripoll (Ripollès). Actualment ja són 59 membres adherits i un associat, amb una representativitat notable de prop del 60% de la població catalana mitjançant els ens locals adherits. L’Assemblea també aprovà el Pla de Treball de 2023, el Pressupost i les quotes anuals de les entitats membres; la proposta de conveni bianual a presentar a la Generalitat de Catalunya, així com continuar aprofundint les opcions de futur de la Xarxa en un moment ja de maduresa. 

 

El Pla de Treball 2023 afront els següents reptes i projectes:

  • Aprofitar el marc del conveni amb la Generalitat per promoure amb més força la XMESS com un agent referent dins de l’ecosistema de l’ESS catalana.
  • Mantenir l’activitat de la XMESS més enllà dels canvis polítics derivats del final de mandat.
  • Enfortir el paper de la XMESS com a xarxa de suport als municipis i Consells Comarcals membres
  • Comunicar la tasca realitzada en el marc dels Grups de treball i del conjunt de les actuacions de la XMESS.
  • Reforçar la capacitat tècnica dels equips municipals i comarcals en la gestió i aplicació de polítiques públiques de promoció de l’ESS.
  • Potenciar els assessoraments i les mentories en el si de la XMESS.
  • Avançar i consolidar els aprenentatges del procés de reflexió estratègica de la Xarxa.

En el debat desenvolupat a la Trobada, on hi participà Josep Vidal  (Director General d’Economia Social de la Generalitat de Catalunya), es prioritzà participar en el procés definitiu vers l’aprovació de la Llei de l’Economia Social i Solidària i que aquesta reconegui el ja rellevant paper de la XMESS a l’ecosistema català; es projectà el treball important durant el 2023, per la finalització del mandat de l’actual Comissió Executiva I Presidència, i per tant la necessitat d’obrir el període d’elecció de les noves a partir de les eleccions municipals de 28 de maig.

Trobada-delectes-i-Assemblea_Salt-20221123_Foto-de-grup-1280x640.jpg

Comparteix