INICI / Actualitat

18/11/2022

L’ecosistema de la Indústria 4.0 als processos productius i a la impressió 3D en la segona jornada tecnològica

Aquest conjunt d’activitats estan emmarcades en el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) Osona Lab City per tal d’impulsar la competitivitat empresarial a través de la tecnologia a Osona

El dijous 17  de novembre es va dur a terme la segona jornada tecnològica organitzada per l'OPE Manlleu amb l’objectiu de millorar la competitivitat empresarial a través de la tecnologia. En aquest cas, centrada en la Indústria 4.0 aplicada als processos productius i la impressió 3D.

La jornada es va focalitzar en dos àmbits: primer es van donar a conèixer alguns aspectes de transformació industrial, les palanques per afavorir el canvi, la digitalització i el blockchain en els processos productius de la mà de Jordi Portella, de BestPlant; la segona part es va centrar en la impressió 3D i les diferents tecnologies i materials disponibles, amb David Cabezudo, de MasterTec3D. En tots dos casos, es va comptar amb casos pràctics explicats per empreses que hi estan implicades (Karma Baulenas de MECBA, Albert Ranera de mSQUID per la primera part; Iván Rey de IMES3D a la segona part).

La jornada, organitzada des de l'OPE i amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Barcelona, es va realitzar al Museu del Ter. Eudald Sellarès, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu, va obrir l'acte i tot seguit va comptar amb la presència de Vicente Atienza, responsable d’Innovació de Cambra de Barcelona, com a moderador.

Al finalitzar la jornada, Eloi Soldevila, tècnic d'Innovació Smart City, i Josep Sainz de Azuelo, tècnic d'Innovació de l’OPE i dinamitzador del LabManlleu, van exposar l’existència del projecte TechHub de Manlleu, amb l’objectiu d’oferir uns serveis d’impressió 3D per a empreses i emprenedors per tal de facilitar la introducció d’aquesta tecnologia a les empreses i van situar aquesta segona matinal dins d’una programació més global que tindrà continuïtat amb unes formacions de cara al 2023, les quals s’aniran donant a conèixer tant bon punt estiguin disponibles. Va tancar l’acte el Regidor d’Indústria, Coneixement i Agenda 2030, David Bosch.

Aquest conjunt d’activitats estan emmarcades en el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) Osona Lab City per tal d’impulsar la competitivitat empresarial a través de la tecnologia a Osona.

2ajornada-4-taularodonadigitalitzacio.jpg

Imatges relacionades

  • 2ajornada-1-presentacio.jpg
  • 2ajornada-2-intro.jpg
  • 2ajornada-3-inustria40.jpg
  • 2ajornada-4-taularodonadigitalitzacio.jpg
  • 2ajornada-5-impressio3d.jpg
  • 2ajornada-6-taularodonaimpressio3d.jpg
  • 2ajornada-7-cloenda.jpg

Comparteix