INICI / Actualitat

28/9/2022

Empresa del mes: Mixité

Solucions comunes i participades per a la millora del desenvolupament i la gestió col·lectiva del territori.

Mixité és una de les iniciatives participants de l'alTERna't, la xarxa d'iniciatives per l'Economia Social i Solidària d'Osona que va iniciar la seva activitat l'any 2011 fruit de la inquietud i les ganes de contribuir a la transformació social, ecològica i econòmica del territori

 

Activitat, antecedents i evolució de l’empresa

Mixité inicia la seva activitat com a col·lectiu l’any 2011 amb la voluntat de generar noves eines transdisciplinàries que permetessin abordar el territori i el paisatge des de l’art i la cultura. L’any 2017 ens constitueixen com a entitat sense ànim de lucre, des de la qual s'han dedicat al treball en xarxa, a la cultura, l’educació i la participació impulsant propostes creatives pel territori i la comunitat. Amb el temps, el camí recorregut i la seva vocació cooperativista els ha portat fins a l’Economia Social i Solidària, on ens situen i des d’on treballen actualment, impulsant projectes de transformació del territori.

 

Elements diferencials / valor afegit de l’empresa

Mixité és fruit de la inquietud i les ganes de contribuir a la transformació social, ecològica i econòmica del territori oferint serveis en urbanisme, arquitectura, participació, cultura i educació des dels valors de l’Economia Social i Solidària. Volen col·laborar en la construcció de nous models de desenvolupament des de solucions comunes i participades que integrin les comunitats locals. Per això, treballen de manera interrelacionada des de dos espais complementaris per abordar els projectes des de la seva complexitat:

  • El territori, l’espai tangible, preguntant-nos com és el territori que habitem i com s’ha de transformar per donar resposta als actuals reptes socials, ecològics i econòmics. Proposem projectes i eines que ens permetin avançar cap a una transformació i gestió col·lectives del territori i la ciutat amb una visió regenerativa de l’urbanisme, l’arquitectura i el paisatge per avançar cap a territoris i ciutats resilients, saludables, inclusives i sostenibles.
  • La cultura, l’espai intangible, questionant-nos com s’ha construït el territori que habitem, què en podem aprendre, i quins coneixements locals ens permeten avançar per aconseguir ciutats i territoris resilients, inclusius i sostenibles. Dins els àmbits del patrimoni intangible, la cultura popular i la pràctica artística treballem amb tots aquells sabers i mirades intergeneracionals, transversals i dinàmiques vehicle de totes les relacions socials.

La baula, l’element que enllaça aquests dos espais, és la col·laboració amb la comunitat local. Per això, des de la innovació social i la creativitat ciutadana fomenten la cultura crítica i el coneixement a través de la pedagogia urbana i la formació en context, per contribuir a l’emancipació ciutadana.

 

Què consideren que aporta l’empresa al territori

Volen ser agents actius del canvi que faciliti una transició ecològica, social i econòmica que permeti explorar vies innovadores d’habitar i gestionar el territori en el marc del canvi climàtic i els reptes socials i econòmics presents i futurs. Són la primera entitat, dins i fora de l’Economia Social i Solidaria, que agrupa serveis en urbanisme, participació, cultura i educació de la comarca que treballa amb una visió transversal i innovadora i amb un compromís transformadora dels contextos locals. En aquest context, Manlleu també ha de fer front a tots aquests reptes, i Mixité pot acompanyar al municipi i a la seva ciutadania en donar-hi resposta des de la transversalitat i la cooperació.

 

Projectes de futur

La visió per la qual treballen és la de generar més espais d’aprenentatge, de coneixement i de reflexió crítica col·lectiva al voltant de les nostres ciutats, pobles i territoris per connectar les diferents realitats, sabers i mirades del territori local. Des de la innovació urbana i social, volen dissenyar i implementar solucions pel món que ens envolta que fomentin l’emancipació ciutadana i la cohesió social per avançar cap a la transició ecològica i un territori més sostenible, saludable i inclusiu.

 

Dades de contacte:

Adreça: C. Jaume Balmes, 50. Tona
Correu electrònic: info@mixite.cat

Web: https://www.mixite.cat/

Instagram: https://www.instagram.com/mixitecoop/

Twitter: https://twitter.com/mixitecoop

Facebook: https://www.facebook.com/mixitecooperativa

Vimeo: https://vimeo.com/mixite

 

Mixité equip

Mixité equip

Imatges relacionades

  • Mixité equip
  • Mixité

Enllaços relacionats

Comparteix