INICI / Actualitat

18/7/2022

Presentació de la convocatòria de subvencions per a l’acceleració del creixement de les empreses culturals amb càrrec als fons Next Generation de la Unió Europea

L’Institut Català de les Empreses Culturals organitza aquesta sessió específica adreçada a les empreses del sector cultural i creatiu català. És una iniciativa de la Unió Europea que, en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència —finançat per la Unió Europea— NextGenerationEU, té per objecte fomentar l’acceleració del creixement empresarial a través de serveis d’acceleració i d’inversió estratègica.

Les acceleradores i els programes d’acceleració aporten una gran flexibilitat i adaptabilitat per contribuir al desenvolupament de projectes empresarials. Estan especialitzats a donar acompanyament a projectes amb un alt potencial de creixement, i desenvolupen activitats que van des de la mentoria i tutoria d’acompanyament, els programes de formació intensiva, el suport en la recerca de finançament i la inversió fins al desenvolupament de xarxes de contactes.

 

L’objecte d’aquesta línia de subvencions és donar suport financer per tal que les empreses culturals dels àmbits de les arts escèniques, de les arts visuals, de l’editorial, de la música, de l’audiovisual i de la cultura digital contractin serveis i duguin a terme inversions estratègiques per accelerar el seu creixement.

 

Els projectes han d’estar vinculats a processos d’acceleració en la cadena de valor de les empreses culturals i creatives, mitjançant activitats i accions de recerca, formació, producció, exhibició, distribució o comercialització, entre d’altres. Els projectes també poden tenir en compte les possibles sinergies del sector de les empreses culturals i creatives amb altres àmbits i sectors econòmics i socials. Els processos d’acceleració han de preveure activitats com ara la creació, la facilitació, la mediació, la incubació, la formació, la mentoria, la inversió, el finançament o la promoció, entre d’altres.

 

PROGRAMA

 

10:00 h Benvinguda a càrrec d’Edgar Garcia, director en funcions de l’Institut Català de les Empreses Culturals


10:10 h Presentació de la línia de subvencions per a l’acceleració del creixement de les empreses culturals a càrrec d’Àlex Pi, cap de Finançament de l’Àrea de Desenvolupament i Transformació Empresarial de l’ICEC


10:45 h Torn obert de paraules

 

11:15 h Tancament de la sessió

Finançament europea

Finançament europea

Enllaços relacionats

Comparteix