14/10/2020

L’OPE Manlleu i l’empresa Espais D Fusta ofereixen un curs per aprendre l’ofici de fusteria

La formació es farà entre novembre i març i seguirà tot el procés de preparació, fabricació i muntatge de mobiliari

Els canvis en el mercat de treball produeixen desajustos entre l’oferta i la demanda; les empreses necessiten perfils professionals que no troben a les borses de treball. Aquesta dificultat es fa més evident en aquells sectors on les tasques han evolucionat substancialment gràcies a la introducció de tecnologia.

En aquest context, l’Ajuntament de Manlleu aposta per un projecte innovador per acostar l’oferta i la demanda mitjançant el programa de Formació adaptada als perfils professionals per a generar ocupació en el sector industrial. Es tracta d’una prova pilot per formar nous professionals en el sector tecnològic industrial que faciliti la inserció laboral de les persones participants. Un dels sectors que pateix per la manca de personal és el de la fusteria, és per això que al mes de novembre donarem inici a la primera proposta dins d’aquest projecte, un Curs de Fusteria Bàsica.

L’objectiu és que tothom que hi participi aprengui i conegui de primera mà l’ofici de fuster o fustera i donar resposta a una necessitat del sector amb la formació de nous professionals.

Aquesta acció formativa s’ha dissenyat conjuntament amb l’equip d’Espais D Fusta i es durà a terme a les instal·lacions de la mateixa empresa. Els professionals que l’impartiran són el mateix personal de l’empresa, amb l’aval dels seus anys d’experiència en el sector i l’expertesa adquirida que es fa evident en els seus productes.

El contingut del curs està adaptat perquè les persones que hi participin puguin veure in situ tot el procés de fabricació d’una obra en fusta, des de la presa de mides fins els acabats finals.

La formació és totalment subvencionada, sense cost per a l’alumnat i tindrà lloc del 3 de novembre a l’11 de març, els dimarts i dijous de 16.30 a 19.30 h.

Aquelles persones interessades en l’ofici de la fusteria, que vulguin aprendre i dedicar-s’hi, poden adreçar-se al servei d’OPE Formació enviant un correu a formacio@manlleu.cat o bé trucant al 93 851 50 22.

D’altra banda, més enllà d’aquest projecte pilot, des de l’OPE també es busquen empreses compromeses i amb inquietuds que vulguin impulsar projectes similars dins dels seus sectors professionals. 

 

fusteria.jpg

Imatges relacionades

  • CURS DE FUSTERIA BÀSICA.jpg

Comparteix