1/6/2022

Can Cerilles, torna a ser premiat: la llonganissa de Josep Terradellas obté el premi a la Millor llonganissa de la Plana de Vic 2022

El producte i els cansaladers i xarcuters de Manlleu, premiats a nivell nacional a cada edició del concurs de llonganissa tradicional, des de la primera edició

El cinquè  Concurs Nacional de Llonganissa Tradicional, organitzat pel Gremi de Carnissers-Cansaladers-Xarcuters de Barcelona, torna a premiar el producte de Manlleu, i Can Cerilles s’endú el primer premi de la categoria Llonganissa tradicional tipus Plana de Vic.

La xarcuteria i carnisseria regentada per Josep Tarradellas ja havia sigut guardonada amb la tercera posició del Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana el 2016, i va guanyar el 1r Premi al Concurs Nacional Botifarra d’Ou Artesana l’any 2017. Una mostra de la qualitat de producte que fa aquest establiment, que va obrir com una botiga de queviures l’any 1911. Les seves llonganisses també han estat sempre molt reconegudes, i més de 100 anys després, la quarta generació conserva encara la tradició.

La Confraria del Gras i el Magre i la Fundació Oficis de la Carn organitza el concurs per escollir la millor llonganissa tradicional de Catalunya amb l’objectiu de promocionar, fomentar i difondre els oficis relacionats amb la carn i els productes carnis catalans i, a la vegada, vetllar per la seva qualitat i innovació. La competició es va estrenar el 2017, dins del marc de la Fira Del Porc i La Cervesa De Manlleu, i cada any recull productes d’arreu del territori català. Amb aquesta activitat de promoció del sector, la fira es consolidava com un espai promotor del sector i de dinamització del producte de qualitat i proximitat osonenc.

Enguany, s’han presentat 22 llonganisses, que han competit en tres categories: Llonganissa tradicional tipus pagès, Llonganissa tradicional tipus Plana de Vic i Llonganissa tradicional sense floridura. El 19 de maig, el jurat, format per experts gastronòmics, periodistes, assessors, doctors, entre altres; van valorar el producte presentat. Entre les persones que decidien els guanyadors, també hi havia Dani Molist i Josep Lluís Porté, guanyadors de l’edició passada.

Els cansaladers de Manlleu sempre obtenen uns grans resultats en aquesta competició, des de la primera edició fins ara: la Cansaladeria Molist va obtenir el primer premi d’aquest concurs l’any 2017 i va obtenir mencions l’any 2018; i l’any 2019 Francesc Colom Molas, de la Carnisseria Colom-Vila, va guanyar el primer premi en el concurs, que durant aquestes primeres edicions es concedia a la millor Llonganissa tradicional catalana.

A partir de l'any 2020 es van ampliar les categories de participació a les categories actuals, i va ser la Cansaladeria Molist, també de Manlleu, qui es va endur el Premi a la millor Llonganissa tradicional tipus Plana de Vic, que repeteix com a guanyador en la 4a edició i amb la mateixa categoria, l'any 2021.
Els premis atorgats i l'alta participació d'empreses de la comarca refermen el fet que a Manlleu i Osona tenim la sort de comptar amb un sector cansalader artesà consolidat, punter, i que elabora un producte de qualitat immillorable.

 

guanyador_2022_CONCURS_LLONGANISSA_CAN_CERILLES.jpg

Comparteix