INICI / Actualitat

2/2/2022

5è edició a Manlleu del programa d’emprenedoria a l’escola

Un programa de la Diputació que fomenta les competències a partir de la creació d'una cooperativa a l'aula

L’alumnat de 5è de primària d’algunes escoles de Manlleu estan treballant des de fa mesos en una nova edició del programa CuEmE (Cultura Emprenedora a l’Escola) que fomenta l’esperit emprenedor.

Aquest programa de la Diputació de Barcelona pretén que l’alumnat creï una cooperativa pròpia, mitjançant la qual, l’alumnat aprèn i millora les competències de creativitat, treball en equip, comunicació, iniciativa, digital...

També permet que els estudiants coneguin exemples reals de cooperatives del territori, per això Sambucus ha fet xerrades als membres de les cooperatives escolars. A més, es vincula el projecte amb diferents agents del territori perquè el projecte surti de l’aula i pugui copsar la realitat de la ciutat. L’OPE hi participa fent xerrades de diferents àmbits vinculats a la promoció econòmica i l’emprenedoria.

Les cooperatives escolars  (una per cada grup classe) i produeixen un seguit de productes que a finals de curs venen en una parada al mercat setmanal de Manlleu. Una part dels diners recaptats es destinen a alguna entitat social. Durant el procés, treballen totes les fases de pressupost, disseny, comunicació...

Tal com va passar durant el curs escolar anterior, la situació de pandèmia ha provocat una adaptació del programa a les mesures del moment. No obstant això, es continua tirant endavant i suposa una eina de treball i formació molt valorada tant per l’alumnat com pel professorat dels centres que cada any hi participen.

 

cueme f 2.jpeg

cueme f 2.jpeg

Imatges relacionades

  • cueme f 1.jpg

Comparteix