Aquesta setmana ha començat el curs d'Atenció Sociosanitària i ha tornat el Programa SEFED
El Servei d'OPE Formació ha iniciat aquesta setmana dues formacions que formen part del seu catàleg de cursos i activitats. En aquest cas es tracta de dues activitats de llarga durada i que responen a necessitats de col·lectius molt específics. D'una banda, una nova edició del curs amb certificat de professionalitat d'Atenció Sociosanitària. De l'altra, el retorn d'un programa que havia estat clau per Manlleu com és el SEFED.
Per sisè any consecutiu des de l’OPE s’ha apostat per oferir la formació d’Atenció Sociosanitària en el marc del Centre de Formació en Serveis a la Comunitat. Es pretén donar resposta a un sector amb alta demanda de personal qualificat i, per tant, representa moltes oportunitats per a les persones que cursen la titulació.
La formació de 490 hores de durada permet obtenir el Certificat de Professionalitat que habilita per treballar com a gerocultor/a, auxiliar d’ajuda a domicili, cuidador/a de persones amb dependència i/o discapacitat. Després de rebre la formació teòrica i pràctica a les aules de l’INS Antoni Pous i Argila les seves participants posaran en pràctica els coneixements adquirits a través d’estades a diverses residències i centres assistencials de la comarca. L’objectiu és que un cop assoleixien la titulació puguin començar a treballar ràpidament en el sector. Això és possible gràcies al Centre de Formació en Serveis a la Comunitat: un centre integral especialitzat en l’atenció a les persones, format pel Consorci Hospitalari de Vic (Residència de Manlleu), l’Institut Antoni Pous, l’Ajuntament de Manlleu I amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya i el Departament d’Ensenyament. Una de les finalitats del Centre és potenciar la formació del sector, mitjançant l’oferta conjunta de cursos de formació reglada i ocupacional i facilitant l’acreditació de competències.
Torna el SEFED
Una novetat important d’enguany és que s’ha recuperat el programa SEFED, la formació professionalitzadora d’Activitats de Gestió Administrativa. Es tracta d'una formació de gran interès per a les persones que el cursen i també per a les empreses del territori, ja que es realitza amb metodologia de simulació. L'alumnat inicia ara un projecte en què treballen des del primer dia com si fossin en una empresa, duent a terme totes les tasques propies de la gestió administrativa. Al setembre, aquest alumnat podrà fer pràctiques a diverses empreses i obtenir el Certificat de Professionalitat.
Durant anys aquest format de formació no s'ha pogut desenvolupar a Manlleu i ara s'ha recuperat adaptant-lo a les necessitats actuals de les empreses. És, doncs, una aposta i una oportunitat per a la capacitació de competències de l'alumnat i per donar resposta a les empreses.
Les empreses amb necessitats de personal en aquest àmbit poden adreçar-se a l'OPE per gestionar la contractació d'aquests alumnes o bé la possibilitat de fer-hi pràctiques.