2/12/2021

Es posa en marxa un nou servei d’Acreditació de competències professionals.

Les novetats són un servei regular i estable, sense convocatòries periòdiques, i la digitalització de tot el procediment

Des de fa anys, l’OPE és un punt d’informació i orientació del servei Acredita’t per impulsar els processos que han d’ajudar a millorar la qualificació de la població.

L’Acredita’t ofereix l’oportunitat d’aconseguir una acreditació oficial mitjançant la demostració d’allò que la persona és capaç de fer, a partir de la seva experiència professional o la seva formació no reconeguda oficialment. 

El procediment consisteix en un seguit d’entrevistes, que preferentment són virtuals, en les quals s’ha de demostrar competències professionals que constitueixen part d’un certificat o títol professional. Si la persona demostra que ha adquirit les unitats de competència, obté una certificació oficial que permet convalidar i completar la formació d’un Certificat Professional o Títol de Formació Professional.

L’obtenció d’un certificat d’acreditació facilita, a les persones, el desenvolupament professional i personal perquè millora el currículum i les possibilitats de trobar feina. A més, quan s’acaba el procediment, la persona usuària rep una orientació sobre quin itinerari formatiu pot seguir.

Per les empreses, ofereix la possibilitat de comptar amb professionals qualificats per desenvolupar una feina de qualitat atès que tenen certificades les seves competències per exercir una determinada professió.

La novetat és la simplificació i digitalització del procediment. A més, a partir del 2022, l’acreditació serà un servei regular i estable i la ciutadania es podrà inscriure, sense cap cost, els 365 dies de l’any de totes les competències professionals incloses en certificats professionals i títols de formació professional i que s’ofereixen a Catalunya. S'eliminen així les convocatòries periòdiques amb uns terminis específics per a cada àmbit professional.

 

Trobareu més informació al web de l'Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya (gencat.cat) o podeu demanar assessorament al servei de Formació de l’OPE: a través del correu formacio@manlleu.cat, trucant al 93 851 50 22 o bé fent servir el formulari de contacte del web.

acreditat.jpg

Comparteix