1/12/2021

Manlleu impulsa la Creativitat i l’Artesania Contemporània

Divendres va tenir lloc una trobada entre creadors de Manlleu i estudiants de l'EART Vic

Des de l’Oficina de Promoció Econòmica i el Servei de Cultura de l’ajuntament s’ha iniciat un projecte dirigit al sector econòmic vinculat a la Creativitat i l’Artesania contemporània. Té com a objectiu principal ajudar, acompanyar i capacitar persones i equips en qualsevol repte o iniciativa empresarial que pugui sorgir en el transcurs de la  seva trajectòria professional.

El passat divendres, 26 de novembre, es va dur a terme a la sala d’Exposicions de Can Puget la primera activitat en el marc d’aquest projecte. Un espai de trobada amb alumnat de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic (EART VIC).

La jornada va comptar amb la presència de Marina Calls, creativa i Scouter de projectes integrals culturals i de promoció comercial per a futurs emergents contemporanis i que actualment és responsable i coordinadora del programa Talent Jove Artesania de la Generalitat de Catalunya. L’alumnat va mostrar molt interès pels recursos que des d’Artesania Catalunya s’estan treballant per capacitar sobretot al Talent Jove,  reivindicant la creativitat i dignificant l’Artesania com a ofici que esdevé un sector econòmic a tenir en compte.

Així també, es va comptar amb la presència de quatre professionals de Manlleu consolidats en l’àmbit de la il·lustració i l’animació: Àlex Roca, Jacob Cabezas, Oleguer Roca i Pol Robles, qui van fer unes presentacions amb contingut de gran valor que van generar un ampli retorn de preguntes per part dels joves participants.

La jornada va finalitzar amb la visita guiada a la Manlleu Galeria d’Art a càrrec de Lluís Moreno, de l’empresa Arkham Studio.

L’OPE treballa en la llavor d’aquest projecte, que vol copsar les necessitats i reptes del talent jove com a futurs emprenedors, dels mestres artesans com a transmissors de coneixement i experiència, i dels professionals que es troben en un moment expansiu de la seva empresa i que volen ser més competitius o fer viable econòmicament el seu projecte empresarial.

Manlleu com epicentre d’aquest projecte, sempre amb una mirada territorial, concentra un clúster prou significant i engrescador per crear ponts de coneixement i ajudar a escalar els negocis d’aquests professionals d’alt talent creatiu i artístic. 

IMG_4850.jpeg

IMG_4850.jpeg

Comparteix