Des de l'OPE es treballa amb el teixit empresarial i les entitats per fer front als desavantatges laborals que pateixen les dones
La tornada al món del treball esdevé un factor clau per la recuperació integral de les dones víctimes de violència de gènere i des dels serveis públics implicats en l’ocupació es porten a terme diferents accions adreçades a facilitar l’ocupabilitat de les dones.
Entre els programes ocupacionals de l’OPE que donen prioritat a les dones podem esmentar:
Treball i Formació, línia específica DONA per a dones en situació de violència masclista i dones en situació d’atur de molta llarga durada i prioritàriament més grans de 52 anys.
Programa 30 Plus i Programa Treball als barris: les dones en situació de violència masclista són col·lectiu prioritari.
Tant el programa Treball i Formació com el Programa 30 Plus consisteixen en contractacions subvencionades i temporals que ofereixen la possibilitat d’accedir a una feina i adquirir l’experiència per continuar en actiu.
El programa Treball als Barris a Manlleu es desenvolupa al barri de L’Erm i ofereix a la població accions d’orientació i acompanyament a la recerca de feina, formació ocupacional amb diferents temàtiques com manipulació d’aliments, neteja, monitoratge de menjador escolar, carnet de carretons elevadors, etc. als quals poden accedir-hi les persones empadronades al barri de l’Erm, especialment les dones que pateixen o han patit violència de gènere. També s’inclouen els plans d’ocupació, en què es té en compte les situacions de desavantatge sociolaboral i una gran part de les persones contractades són dones.
A més d’aquests programes, des de l’OPE es treballa amb altres entitats en diferents projectes adreçats a l’adquisició de competències laborals de les dones, com són el projecte 4R i el Recicla’m.
L’activitat laboral de les dones té un impacte molt positiu, no només a l’entorn familiar sinó per l’economia del territori. En aquesta aposta, es treballa amb el teixit empresarial i les entitats per fer front als desavantatges laborals que pateixen les dones i configurar una societat més igualitària i amb oportunitats per a tothom.
Al Programa A Manlleu Fem Xarxa de l'OPE a Ràdio Manlleu de dimecres vam parlar amb l'Helga l’Helga Masramon, tècnica d’Igualtat del Servei d’Informació i Atenció a la Dona de Manlleu sobre ocupabilitat al voltant del 25N.
Podeu escoltar el programa a l'apartat de podcasts del web de Ràdio Manlleu