INICI / Actualitat

23/11/2021

Trobada de càrrecs electes i 2a assemblea ordinària de 2021 de la XMESS

En l'actualitat, la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS) té 58 municipis adherits (entre ells un consell comarcal) i un municipi col·laborador.

Divendres passat dia 19 de novembre va tenir lloc la Trobada de Càrrecs Electes de la XMESS en format presencial al municipi de Cabrils (Maresme) on es va mantenir un debat molt enriquidor. Tot seguit es va realitzar l’Assemblea ordinària de la XMESS en format híbrid, presencial a Cabrils i en format virtual paral·lelament.  Assistiren presencialment 20 membres i 10 ho feren de forma virtual.

Entre d’altres temes com l’estat de situació del Pla de treball de 2021 i la proposta del Pla de treball i el pressupost 2022 es va debatre i aprovar l’adhesió dels següents nous membres: Castelló d’Empúries, Granollers, Lleida, Moià, Móra la Nova, Tarragona i el Consell Comarcal del Gironès.  Amb aquesta incorporació la XMESS ja compta amb  58 municipis adherits i 1 municipi col·laborador. Podeu consultar el llistat de municipis adherits al web de l'XMESS.

 

El 17 de maig de 2017 es va constituir l’associació Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS), de la qual Manlleu en porta la secretaria, amb l’adhesió inicial de 32 ajuntaments. Des de llavors els municipis membres no hem parat de treballar per enfortir l’Economia Social i Solidària seguint els seus estatuts segons els quals, la XMESS té la finalitat de promoure, reforçar i consolidar l’ESS per mitjà de fixar objectius i estratègies comunes, així com fomentar la cooperació i l’acció conjunta en polítiques públiques entre els seus membres.

Així doncs, per Manlleu ser a la XMESS és disposar d’una eina d’especial interès per al desenvolupament local del municipi amb el foment de l’ESS i la cooperació entre els municipis com a eix vertebrador.

xmess.jpg

Comparteix