12/5/2021

Finalitza la primera edició del Programa APP

El programa busca incentivar la contractació recuperant la figura de l'aprenent

Ha finalitzat la primera edició del programa Aprenentatge Per a la Professionalització (APP), que va iniciar-se el juliol de 2020 i en què hi han participat 13 aprenents dels sectors del comerç i de l’electricitat i llauneria.

L’interès principal del programa es centra en la formació i qualificació d’aquestes persones i ha comptat amb la col-laboració d’empreses locals, en un format que recuperava la figura tradicional de l’aprenent.

Les persones participants s’han format a l’aula i a l’empresa obtenint el certificat de professionalitat corresponent, experiència professional, un salari i també la satisfacció d’haver aconseguit acabar el programa.

A partir d’aquesta experiència diverses empreses del territori s’han interessat per la continuïtat d’aquesta figura d’aprenent/a al lloc de treball, iniciant una nova contractació per compte propi. D’altres tindran en compte les persones participants per a moments de més producció o períodes en què calgui fer substitucions de personal. En total s’han aconseguit 8 reinsercions entre els 13 participants.

Des de l’OPE es vol agrair la seva implicació  i motivació, així com també la de les empreses que, malgrat la situació provocada per la pandèmia, han mantingut el seu compromís i participació en aquest programa pilot.

 

LOGOS APP.jpg

Projecte subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Ministerio de Trabajo y Economia Social-Servicio Público de Empleo Estatal en el marc del Programa Aprenentatge per la Professionalització (SOC-APP), regulat per l’Ordre TSF/170/2019, de 29 d’agost.

 

 

WhatsApp Image 2021-05-11 at 16.33.13.jpeg

Imatges relacionades

  • WhatsApp Image 2021-05-11 at 16.33.13.jpeg
  • WhatsApp Image 2021-05-11 at 16.32.42 (1).jpeg

Comparteix