10/3/2021

Sessió especial de Feinateca en motiu del 8M

Una activitat de reflexió sobre les desigualtats del mercat de treball

El 8 de març de 2021, des de l’OPE Feina es va reservar l’espai de Feinateca (Biblioteca BBVA de Manlleu), per una sessió exclusiva amb dones que es troben en recerca de feina.

En aquesta sessió especial es va crear un espai de reflexió sobre les desigualtats en el mercat de treball, escenificades i viscudes en el seu dia a dia, però també amb dades quantitatives extretes de l’informe Les Dones a Catalunya de l’Institut Català de les Dones (ICD).

Les reflexions que van fer les dones participants van girar al voltant de temes com la bretxa salarial, la repartició poc equitativa de la cura d’infants i familiars dependents, la corresponsabilitat de les tasques domèstiques i com tots aquests elements tenen repercussió en la carrera professional de les dones i també, en la pèrdua d’oportunitats en un mercat laboral on encara s’ha de fer molt recorregut per camins com la conciliació.

Al final de l’activitat es va demanar a totes les dones participants que, a través d’una frase, dibuix i proposta plasmessin què canviarien elles del mercat laboral actual.

FEinateca 8m III.jpeg

FEinateca 8m III.jpeg

Imatges relacionades

  • FEinateca 8m I.jpeg
  • FEinateca 8m III.jpeg
  • FEinateca 8m II.jpeg

Comparteix