La cooperativa d’inserció social i restauració Sambucus va celebrar diumenge passat, el seu desè aniversari, amb una festa al restaurant que gestiona al Mercat Municipal de Manlleu
Amb un vermut musical i un dinar de germanor, unes 150 persones van acompanyar aquest diumenge els membres d’aquesta cooperativa que va néixer a mitjans del 2011 com a iniciativa social i empresarial per donar oportunitats d’ocupació a persones amb dificultats laborals. El desembre del 2011 es va inaugurar el restaurant situat al Mercat Municipal, espai que s’ha convertit en l’emblema d’aquesta iniciativa que dona feina, actualment, a quinze persones, però n’atén a més de vuitanta en diferents programes de reinserció.
Sambucus s’ha fet gran i ara, a més a més, gestiona el servei de menjador de diversos centres educatius de la comarca consolidant la seva línia de servei de càterings i de cuina per a col·lectivitats, i una de les seves infusions, de la vintena que comercialitza, ha estat inclosa en la cistella dels aliments excel·lents fets a Osona que representaran turística i gastronòmicament la comarca d’Osona durant els pròxims 3 anys.
Sense oblidar el treball cooperatiu, Sambucus és membre de la xarxa de les iniciatives de l’economia social i solidària d’Osona, l’alTERnat’ i fundador de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central.