INICI / Notícies

5/4/2023

LA DEIXALLERIA MUNICIPAL ESTARÀ OBERTA EL DISSABTE DE SETMANA SANTA

S‘obrirà en l‘horari habitual de 9 a 14h per facilitar l‘aportació de residus per part de la població

La deixalleria municipal donarà servei el dissabte de setmana santa en l’horari habitual de 9 a 14h, de manera que qui ho necessiti podrà portar aquells residus que no poden treure’s amb el porta a porta ja que han de ser sotmesos a un tractament especial. Alguns exemples són: els olis de cuina, els olis de motor, els petits aparells elèctrics i electrònics, els electrodomèstics, fustes, ferralla, poda, runa, ceràmica, pneumàtics, bombetes i fluorescents, vidre pla (finestres i miralls), mobles i trastos vells, bateries, piles, pintures i dissolvents, radiografies, càpsules de cafè, etc. També s’accepten objectes reutilitzables en bon estat: vaixella, sofàs, llibres, roba, elements decoratius, accessoris per a nadons, etc. 

Des de la implantació de la recollida de residus porta a porta ja s’han registrat 1.239 aportacions a la deixalleria, de les quals gairebé un 16% s’han fet al nou servei de deixalleria mòbil que s’ha desplaçat durant el mes de març als barris de Gràcia, l’Erm, Vilamirosa i Dalt Vila. Aquest nou servei ha estat molt ben rebut per la ciutadania ja que facilita l’aportació de residus a aquelles persones que no poden desplaçar-se a la deixalleria municipal (fixa) situada al polígon del Verdaguer (C. Eduard Rifà, 74-76).

Totes les persones que facin un mínim de 4 aportacions a la deixalleria fixa o a la mòbil durant l’any, se’ls aplicarà un descompte de 10€ a la taxa de residus 2024. Per registrar les aportacions només cal descarregar-se l’aplicació SOBREN MOTIUS disponible per a Android i Apple, clicar l’opció d’accés a la deixalleria, registrar l’aportació i escanejar el codi QR disponible a la instal·lació. En el cas de no disposar d’aquesta aplicació, el personal de la deixalleria registra manualment totes les aportacions.

Des del 8 de juny de l’any passat, la deixalleria municipal funciona amb horaris ampliats i està oberta al públic de dimarts a divendres de 9 a 13h i de 16 a 19h i els dissabtes de 9 a 14h. Per a més informació podeu contactar-hi a través de telèfon i/o correu electrònic (93 850 75 23 / deixalleria@manlleu.cat). D’altra banda, la deixalleria mòbil es tornarà a instal·lar als quatre barris durant els dimarts de juny, de setembre i de novembre.

La implantació de la recollida porta a porta i el nou servei de deixalleria mòbil a Manlleu compta amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya en el marc de la convocatòria d’ajuts aprovada mitjançant la Resolució TES/3484/2019 per a la realització de projectes pilot de compra pública d‘innovació en matèria de recollida selectiva de residus municipals i regulada per les bases aprovades per Resolució TES/2791/2019, de 28 d‘octubre.

SOBREN MOTIUS per reciclar més i millor!

Cartell app deixalleria.JPG

Cartell app deixalleria.JPG

Comparteix