INICI / Notícies

27/12/2022

S’INICIA CAMPANYA PER IMPLICAR A TOTA LA CIUTADANIA EN LA PARTICIPACIÓ DEL PORTA A PORTA

La campanya preveu posar vinils informatius als contenidors de vidre i també a les bústies comunitàries per evitar abandonaments de deixalles a la via pública

Gràcies a un ajut de l’Agència de Residus de Catalunya des del passat 1 de novembre la recollida porta a porta ja és una realitat a Manlleu i tant la participació de la població com els resultats assolits en les primeres setmanes són molt positius. La col·laboració i predisposició de la ciutadania és essencial per millorar-los encara més, de manera que l‘Ajuntament ha començat una campanya comunicativa per aconseguir-ho. La campanya té com a objectiu incentivar la participació d’aquells habitatges que encara no tenen kit i/o no participen del sistema i engloba les següents accions:

  1. Visites personalitzades a tots els blocs plurifamiliars per poder abordar dubtes, qüestions i problemàtiques que els veïns puguin tenir amb la recollida porta a porta prevista a aquests edificis. S’informa a la gent que encara no té el kit que és vital anar a recollir-lo a l’Oficina del Porta a Porta per poder participar i obtenir un bon funcionament de la recollida de residus.
  2. Atenció especial a les persones que presenten alguna dificultat per participar al nou model de recollida i recerca de solucions conjuntes.
  3. Col·locació de vinils als contenidors de vidre on actualment s’hi troben bosses de deixalles abandonades al terra. En aquests cartells s’informa de la prohibició d’abandonar residus a la via pública i que l’abandonament pot ser objecte de multes de fins a 3.000€.
  4. Enviament d’avisos previs d’incompliment del títol I del Reglament regulador del servei de recollida dels residus municipals de Manlleu mitjançant el sistema porta a porta. Aquests avisos es notifiquen de forma personalitzada a tothom qui abandona bosses fora dels llocs/horaris previstos.
  5. Col·locació de cartells a les bústies comunitàries informatius de franja horària en què cal deixar les bosses de deixalles al carrer.

Amb aquestes accions es preveu arribar a la part de població que encara no participa a la recollida porta a porta i encoratjar a tothom que no tingui el kit perquè el vagi a recollir a l’Oficina del Porta a Porta en el seu horari d’obertura.

Per a més informació, consultes i/o comunicació d’incidències en relació amb la recollida porta a porta cal posar-se en contacte amb l’Oficina del Porta a Porta:

OFICINA DEL PORTA A PORTA

Torelló, 41

Tel. 900 500 578

portaporta@manlleu.cat

Dilluns i divendres de 9 h a 13 h

Dimarts i dijous de 16 h a 19 h

Dimecres de 10 h a 17 h

Dissabte de 9 h a 13 h (1r i 3r de cada mes)

 

La implantació de la recollida porta a porta a Manlleu compta amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya en el marc de la convocatòria d’ajuts aprovada mitjançant la Resolució TES/3484/2019 per a la realització de projectes pilot de compra pública d‘innovació en matèria de recollida selectiva de residus municipals i regulada per les bases aprovades per Resolució TES/2791/2019, de 28 d‘octubre.

 

8971_Notícia vinils campanes_1.jpg

Imatges relacionades

  • 8971_Notícia vinils campanes_2.jpg

Comparteix