INICI / Notícies

31/5/2022

Inici de la nova recollida comercial

El dimecres 1 de juny s’inicia la recollida de residus porta a porta pels comerços, empreses i equipaments municipals que generen més residus.

Després d’unes setmanes de campanya informativa en què s’han visitat i entregat contenidors a tots els usuaris, el dimecres 1 de juny s’implanta la recollida de residus porta a porta als comerços, empreses i equipaments municipals que generen més residus.

Durant el mes de maig s’han realitzat visites informatives a tots els usuaris, siguin comerços,  indústries o equipaments municipals que entren en aquesta primera fase de la recollida porta a porta. En les visites se’ls han entregat contenidors dels diferents tipus, així com materials informatius referents al funcionament concret de la nova recollida (imant i díptic).

Aquest canvi, ara per ara, només afecta als establiments considerats com a grans productors, és a dir, aquells que generen més quantitat de residus i que, com a mínim,  necessiten un contenidor de 120l per alguna de les fraccions recollides. La diferència, respecte com ho venien fent fins ara és que hauran de treure els residus en uns dies i horaris concrets (veure apartat de documentació adjunta) i que cal que lliurin la matèria orgànica a granel o en bossa compostable. La resta d’establiments, considerats pel volum de residus assimilables a domèstics, començaran a participar a partir de l’1 de novembre, quan la nova recollida s’implanti a tot el municipi.

La recollida porta a porta comercial està implantada a molts municipis de Catalunya, doncs s’adapta millor a les necessitats del comerç, és més còmoda i permet alhora alliberar dels contenidors del carrer dels residus comercials, majoritàriament més voluminosos.

La nova recollida porta a porta comercial ens permet avançar a nivell local cap a escenaris de major sostenibilitat, contribuir a l’assoliment de l’ODS 12 “Consum i producció responsables” de l’Agenda 2030 i potenciar així l’economia circular.

 

La implantació de la recollida porta a porta a Manlleu compta amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya en el marc de la convocatòria d’ajuts aprovada mitjançant la Resolució TES/3484/2019 per a la realització de projectes pilot de compra pública d‘innovació en matèria de recollida selectiva de residus municipals i regulada per les bases aprovades per Resolució TES/2791/2019, de 28 d‘octubre.

8956_inici_comercial.jpg

Imatges relacionades

  • 8956_inici_comercial2.jpg

Comparteix