INICI / Notícies

25/3/2022

Nova trobada amb algunes entitats de la Taula Ciutadana Fem Porta a Porta

La trobada es va fer per exposar el contingut de la sessió de constitució, a la qual algunes entitats no havien pogut assistir.

El 24 de març a la tarda es va realitzar una reunió amb representants d’entitats del municipi que participen a la Taula Ciutadana Fem Porta a Porta i que no havien pogut assistir a la primera sessió en què es va constituir aquest òrgan de participació ciutadana. En aquesta trobada van assistir-hi un total de 8 persones representants de 3 associacions de veïns, 3 entitats i també un grup d’educadors/es de carrer i se’ls va explicar els motius que van dur a l’Ajuntament a apostar per la recollida de residus Porta a Porta i com el nou model s’aplicarà a Manlleu.

La reunió va durar menys de dues hores i va permetre un diàleg entre l’Ajuntament i les persones assistents. Així, es van poder resoldre dubtes i recollir suggeriments per millorar la implantació del nou model de recollida de residus. A tall de resum es va veure clar que cal canviar el sistema de recollida de residus actual, basat en els contenidors oberts, ja que comporta una generació creixent de residus i una recollida selectiva de poca qualitat. Actualment els residus recollits contenen molts materials barrejats, cosa que dificulta i encareix el seu procés de reciclatge i s’allunya de les exigències de les normatives europees.

Des de l’Ajuntament de Manlleu es busca el màxim de col·laboració i participació de la ciutadania ja que la implantació de la recollida porta a porta és un repte de ciutat i alhora una aposta clara per avançar a nivell local cap a escenaris de major sostenibilitat, contribuir a l’assoliment dels ODS 11 i 13 de l’Agenda 2030 i potenciar així l’economia circular

Aquesta trobada s’ha realitzat en el context de la implantació de la recollida porta a porta a Manlleu que compta amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya en el marc de la convocatòria d’ajuts aprovada mitjançant la Resolució TES/3484/2019 per a la realització de projectes pilot de compra pública d‘innovació en matèria de recollida selectiva de residus municipals i regulada per les bases aprovades per Resolució TES/2791/2019, de 28 d‘octubre.

trobada taula algunes entitats.jpeg

trobada taula algunes entitats.jpeg

Imatges relacionades

  • trobada taula algunes entitats.jpeg

Comparteix