18/1/2022

Manlleu participa a la jornada “La recollida porta a porta: l’hora de les grans ciutats”

La jornada s’ha celebrat el 18/01 a Barcelona i la regidora de Medi Ambient i Pagesia hi ha assistit com a representant de l’Ajuntament de Manlleu.

La Sra. Maite Anglada, regidora de Medi Ambient i Pagesia de l’Ajuntament de Manlleu ha participat a la jornada “La recollida porta a porta: l’hora de les grans ciutats” per explicar la imminent implantació d’aquest sistema al municipi. Aquesta jornada s’ha celebrat el 18/01 a Barcelona i ha estat organitzada per l’Agència de Residus de Catalunya i Associació de Municipis Catalans per la Recollida Porta a Porta.

A la jornada hi han participat representants tècnics i polítics europeus i catalans que han aportat coneixement en relació al marc legal i futur en l’àmbit dels residus, així com experiències de ciutats que tenen la recollida porta a porta implantada des de fa molts anys. Els diferents ponents han coincidit a assenyalar el porta a porta com el model més eficient pel què fa a la recollida de residus.

La regidora de Manlleu ha participat en la taula rodona "L'hora de les ciutats mitjanes i grans de Catalunya" juntament amb representants de Vilanova i la Geltrú, Ripollet, Vic i Cervelló, municipis de més de 10.000 habitants els ajuntaments dels quals també han decidit canviar la recollida de residus cap al model porta a porta. 

Pel què fa a Manlleu, Maite Anglada ha explicat com serà el model de recollida porta a porta i taxa justa que s’implantaran al municipi i en quina fase es troba el projecte. Si bé es farà de manera gradual i per fases, l’execució del contracte recentment adjudicat ha de permetre canviar el model de recollida de residus i implantar la recollida porta a porta a tot el municipi aquest any 2022. El canvi de model va associat a la identificació de les persones usuàries del servei, pensada per aplicar un sistema de taxa justa de residus l’any vinent (2023). Amb tots aquests canvis es pretén avançar a nivell local cap a escenaris de major sostenibilitat, contribuir a l’assoliment dels ODS 11 i 12 de l’Agenda 2030 i potenciar així l’economia circular.

La implantació de la recollida porta a porta a Manlleu compta amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya en el marc de la convocatòria d’ajuts aprovada mitjançant la Resolució TES/3484/2019 per a la realització de projectes pilot de compra pública d‘innovació en matèria de recollida selectiva de residus municipals i regulada per les bases aprovades per Resolució TES/2791/2019, de 28 d‘octubre.

Foto jornada 18-01

Foto jornada 18-01

Imatges relacionades

  • Foto 2 jornada 18-01
  • Foto 3 jornada 18-01

Documentació adjunta

Comparteix