INICI / Actualitat

17/12/2017

Cloenda del projecte d'apropament de l'economia social i solidària a joves amb risc d'exclusió

  Aquest dilluns, 18 de desembre, es fa a Can Puget l'acte de cloenda del projecte «Apropem els Joves a l'Economia Social i Solidària» que s'ha dut a terme en el marc del programa Innovador i Experimental 2016-2017 del Servei d'Ocupació de Catalunya, i més concretament del projecte «Innovació en Economia Social i Solidària (ESS): altres oportunitats per l'ocupació i millora del teixit». L'acte d'aquest dilluns serà a les 6 dela tarda.

L’objectiu d’aquest projecte és aconseguir que joves que es plantegen abandonar els estudis, i en situació de risc d’exclusió social,  facin un procés de «desvetllament personal» a partir d’una experiència significativa en contacte amb empreses d’economia social i solidària.

Han participat en el projecte els quatre centres de secundària de Manlleu, que han seleccionat directament 31 alumnes de tercer i quart d’ESO. Els alumnes han tingut l’oportunitat de fer una estada de pràctiques a una iniciativa d’ESS durant una setmana, en la que s’han desplaçat fora del municipi i han estat en contacte amb persones que treballen en diferents iniciatives d’ESS del sector agroalimentari.

Per als joves que han participat en el projecte ha estat una descoberta i una experiència personal molt destacable, ja que a la tornada de les pràctiques han expressat la vivència personal que ha suposat veure com les persones que formen part de les empreses d’inserció visitades, són persones amb moltes capacitats per treballar.

Un cop finalitzada l’estada de pràctiques els joves han participat en sessions individuals i grupals d’orientació acadèmica i professional organitzades per l’OPE. En aquestes sessions s’han treballat alguns aspectes com l’autoconeixement, les competències, el currículum, els diferents canals d’accés al treball o les entrevistes de feina.

La valoració del projecte ha estat molt positiva, tan a nivell polític, com tècnic, així com per part dels centres educatius, famílies i alumnes participants.

Comparteix