INICI / Actualitat

30/1/2024

La Xarxa d'Economia Social i Solidària d'Osona prepara una guia de Compra Pública Responsable per a l'Administració Local

La Xarxa AlTERna't vol sensibilitzar a les administracions públiques a l'hora de poder contractar productes i serveis amb valor social i mediambiental.

A mitjans de gener vam fer la primera reunió del 2024 de l’alTERna't, la Xarxa d'Economia Social i Solidària d'Osona. A més de marcar les actuacions del 2024, es va decidir quin seria l'eix central de la Fira alTERna't d'enguany: la Compra Pública Responsable.  
Aquest concepte es refereix a la compra de productes o contractació de serveis per part de les administracions públiques vetllant pel compliment de criteris ètics, mediambientals i socials.
Un dels productes que veurà la llum el 2024 és, un catàleg o guia de Compra Pública Responsable amb serveis i productes d'entitats de la xarxa alTERna’t. D'una banda, serà un recurs comercial per les iniciatives que en formen part. De l’altra, oferirà a les administracions locals la possibilitat de fer acció pública i executar polítiques públiques amb valor social i mediambiental.
La classificació de serveis i productes de la guia es fa seguint els àmbits i subàmbits creats per Pam a Pam, el mapa col·laboratiu de l’economia social i solidària a Catalunya.
Aquest producte és fruit de l’acció conjunta alTERna’t i l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central i es comunicarà dins del pla de comunicació de la Fira alTERna't i el Mes de l'Economia Social i Solidària, contemplant la presentació de la guia per acostar-la a les administracions i personal tècnic i sensibilitzar sobre el poder transformador de l'acció pública sota criteris responsables.
Per altra banda, la reunió va servir per definir accions de comunicació per aquest any, les diferents campanyes de nadal i estiu i es va informar de noves incorporacions a la XESS Osona, que cada cop més gran. En aquesta línia, cal informar també que l'Ajuntament de Tona s'ha adherit a la xarxa institucional que acompanya a gran part de les accions de l'AlTERna't.

 

LOGOS AODL.png

REUNIO 9_01_.jpg

Imatges relacionades

  • Lab v2color.png
  • alTERna't_logotip_vertical_negre.png

Comparteix