INICI / Actualitat

30/1/2023

«Tenim l’oportunitat de fer una societat més simple i amb menys consum energètic»

Entrevista a Mas Les Vinyes, una de les cooperatives membre de la xarxa alTERna't, a la revista Opcions.

alternat mas les vinyes.jpg

Un magnífic exemple de col·lectiu que experimenta amb una agricultura regenerativa, posa en pràctica una forma de vida en comunitat i aposta per la difusió dels seus aprenentatges. Un grup de gent meravellosa i amb una mirada molt inspiradora que va més enllà de la suma de les persones que hi formen part.

No us deixarà indiferents la vivència d’aquest grup, la seva visió del món i del seu entorn més proper, i les reflexions que desenvolupen sobre tot allò que ens envolta i afecta.

Què és Mas Les Vinyes i d’on neix?

Ariadna: parteix d’un procés en què en Sergi i jo ens volíem replantejar què oferir-li al nostre fill, que ara ja té catorze anys. Quan va néixer, vivíem a Barcelona i vam sentir la necessitat d’educar-lo fora del nucli familiar clàssic i lluny de l’escenari urbà.

Però no es tracta d’un projecte familiar.

A: De les trobades habituals amb altres famílies i del nostre desig inicial, es va anar formant un grup de persones amb l’aspiració de viure de manera comunitària i fent-nos responsables de moltes parcel·les de la nostra vida: la salut, l’alimentació, la criança… Durant quatre anys vam estar creant el grup, buscant un espai fins que, ara fa nou anys, vam trobar Les Vinyes i dues de les parelles del grup inicial vam decidir comprar la finca.

Actualment, quanta gent forma part del projecte?

A: El grup actual està format per nosaltres dos (l’Ariadna i el Sergi), en Robert, la Marta, el Víctor i tres menors. I durant els set mesos vinents tres persones voluntàries viuran amb nosaltres.

 

► ENLLAÇ A LA RESTA D'ENTREVISTA A LA REVISTA OPCIONS

alternat mas les vinyes.jpg

Comparteix