INICI / Actualitat

19/2/2024

La companyia teatral Mil Futurs presenta 'Anna', un treball sobre la vida i l'obra d'Anna Dodas

El Teatre Municipal de Manlleu acollirà la representació el dia 16 de març, en el marc de la campanya Cap butaca buida i dins de les activitats al voltant del 8M a Manlleu

El dissabte 16 de març, dins dels actes al voltant del Dia de la Dona a Manlleu 2024, Manlleu acollirà la representació de l'obra Anna, que gira al voltant de la figura de la poeta Anna Dodas.

La cita s'emmarca dins de la campanya Cap butaca buida, a la qual s'hi ha adherit l'Ajuntament de Manlleu i que busca convertir el 16 de març en la diada del teatre a Catalunya. L'objectiu és “aconseguir que aquell dia s'omplin les platees dels teatres del país per homenatjar com mai les arts escèniques. Un Sold Out massiu, inèdit al món, i amb un protagonista principal: el públic”.

Cap butaca buida és una iniciativa impulsada per Adetca, Time Out, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona. S'anima a tothom a entrar al web www.capbutacabuida.cat i reservar una butaca per a qualsevol de les obres que es representen aquell dia a Catalunya, convertint el 16 de març en la Diada del teatre.

Manlleu hi participa amb aquesta obra de producció local centrada en l’obra de l'Anna Dodas. La seva veu literària és colpidora, d'una bellesa impregnada de desolació i desafiament. Malauradament, la seva producció va ser tan intensa com breu, ja que es veié truncada l'any 1986, quan la poeta tenia tan sols vint-i-tres anys.

 

Anna

Dissabte 16 de març. 20.30 h.

Teatre Municipal de Manlleu. Carrer del Pont, 9

Preu: 14 €

Entrades: www.entradesmanlleu.cat | www.capbutacabuida.cat

 

Anna s'endinsa en els universos de l'autora de Folgueroles, nascuda a la mateixa casa que Jacint Verdaguer. L'obra reivindica el llegat d'Anna Dodas a través de la figura d'una escriptora de la nostra època a qui han encarregat una selecció de textos de l'Anna Dodas per l'obra de teatre que se n'està preparant. Passat i present s'entrellacen en un espectacle intimista, sensorial i bell.

 

El fil conductor de l'obra transita per la poesia i la prosa dels reculls Paisatge en hivern, El volcà, Capvespre de foc i de grana i de textos inèdits de joventut.

A l'escenari hi trobem un mosaic de papers que són còpies dels manuscrits originals de Dodas. A sobre, s'hi recreen dos mons: l'actual, de les noves tecnologies i l'estrès, confrontat al dels anys 80, l'època en què l'autora va escriure la seva obra.

La selecció musical de l'obra té en compte la música que escoltava l'Anna Dodas. La guitarra pren protagonisme per posar en relleu la seva altra passió i professió.

 

Fitxa tècnica i artística

Companyia Mil Futurs

Direcció artística: Joan Roura i Íria Roig

Intèrprets: Júlia Cervera i Noemí Morral

Direcció Tècnica: Lluís Martí

Escenografia: Anna Alcubierre i Marc Saborit

Disseny Cartell: Núria Sánchez

Composició musical 'Baixen els flocs': Júlia Cervera

Producció executiva: Magrana Escena

imatge cartell b.jpg

Imatges relacionades

  • imatge anna 2.JPG
  • imatge escenari b.jpg
  • ANNA.jpg

Comparteix