Les residències de la comarca han tornat a treballar en xarxa, aquesta vegada organitzades en taules de treball i amb l'objectiu de seguir impulsant projectes conjunts en el futur
El dijous 1 d'octubre va tenir lloc als jardins de Can Puget de Manlleu una nova trobada entre residències de la comarca d'Osona i Moianès amb l'objectiu de seguir treballant en xarxa, tal com ja venen fent des del juny del 2019. Aquesta trobada s’ha emmarcat dins del projecte de Centre de Formació integral en Serveis a la Comunitat de l’Ajuntament de Manlleu.
Tot i les dificultats del moment actual, i en un sector especialment tocat com son les residències, una desena d’entitats han participat en la nova trobada convocada per l'Oficina de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Manlleu, conjuntament amb Activem, cooperativa de la comarca encarregada de coordinar, gestionar i dinamitzar les trobades i el treball en xarxa.
Després de les anteriors trobades, com la jornada CUIDA'M (la primera jornada sociosanitària comarcal, que es va fer a Manlleu l’any passat) aquesta vegada les residències s'han tornat a trobar per seguir col·laborant en aquells aspectes que les uneixen i les preocupen a totes.
La jornada va comptar amb un espai de trobada i Networking, sempre respectant les mesures de seguretat vigents. Aquesta part de la trobada va ser especialment útil, ja que després de mesos de molt estrès i incertesa viscuts a les residències, les persones directores han pogut intercanviar neguits i emocions: "la solitud de les persones ha estat molt gran, i també la solitud de les residències davant el suport que ens ha faltat des de les administracions", comenta Àngels Romeu de la residència Aura.
Per tal de treballar en xarxa i funcionar de manera conjunta, es va organitzar la part central de la jornada en tres taules, creades en funció de les inquietuds i necessitats que s'han anat definint durant el 2019 i 2020. Des de l'inici de les trobades, ha canviat molt la situació i, per tant, algunes de les idees que abans es volien portar a terme ara es veu més difícil de desenvolupar, com per exemple el fet de compartir materials entre diferents residències. Però s'han treballat altres idees viables com, per exemple, l'organització de formacions conjuntes, tant presencials com virtuals, així com la possible creació a la comarca d'un grup promotor per a la creació d'un espai d'ètica compartit o propi de cada residència, segons necessitats i realitats de cadascuna d'elles.
Com a tancament de la trobada ha tingut lloc un acte simbòlic on totes les persones assistents han firmat una pancarta amb els noms de les residències que fins al moment volen seguir formant part del projecte, com a compromís de seguir treballant en les diferents taules, i organitzar-se per treballar en xarxa en un sector que sovint es troba aïllat però amb moltes ganes de compartir.