Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

 

Dades meteorològiques de Manlleu

Si esteu interessats en conèixer qualsevol dada meteorològica d’un dia o període de temps en concret (vent, pluviometria, temperatures...) disposeu de dues vies:

  • Meteo Manlleu - El temps en directe. Meteo Manlleu és una web que dóna dades meteorològiques de Manlleu a temps real i on es poden consultar resums i gràfiques de temps enrere: meteomanlleu.net. La web està connectada a una estació meteorològica automàtica privada acreditada per Meteoclimàtic.
  • Servei Meteorològic de Catalunya. Per sol·licitar altres dades meteorològiques podeu contactar amb el Servei Meteorològic de Catalunya (meteocat.cat).

 

Dades de qualitat de l'aire

La qualitat de l’aire és avaluada per la Generalitat de Catalunya a partir de les dades recollides a l’estació automàtica situada al parc del Torrent Magí de la nostra població.

A la web http://dtes.gencat.cat/icqa/ es poden consultar les dades dels diferents contaminants atmosfèrics que es registren a l’estació de Manlleu.

 

 

Informació sobre l'ozó troposfèric

L’ozó és un gas incolor, invisible i d’olor agradable. Quan es troba arran de terra (a la troposfera) es considera un contaminant atmosfèric.

Durant l’estiu, les altes temperatures fan augmentar sovint la concentració d’ozó per sobre de 180 µg/m³, aquest límit correspon al "llindar d’informació a la població". Quan això succeeix, l'Ajuntament ho fa públic amb l'objectiu de prevenir problemes de salut als col·lectius més sensibles: persones amb problemes respiratoris, gent gran, dones embarassades i infants.

Quan es produeixen episodis de contaminació per ozó  i durant les hores de més calor (12 - 18h), s’aconsella als col·lectius més d'evitar fer esforços físics o romandre llargues estones a l’aire lliure.

El Departament Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya envia preavisos i informa dels dies en què s'ha superat el llindar d'informació a la població (180 µg/m³) a: http://www.gencat.cat/mediamb/qaire/ciozo.htm

 

Data de modificació: 05/02/2018 13:49:11

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter