Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

22/1/2019

Manlleu organitza un taller sobre consum responsable i reducció de riscos en matèria de drogodependències adreçat als delegats de les escoles municipals de 3r, 4t d’ESO i 1r de Batxillerat

Des de l’àrea de Salut Pública de l’ajuntament, en el marc del Pla comunitari de prevenció de drogodependències ATERRA, i del Programa Servei Responsable, es va organitzar aquest taller amb l’objectiu de poder crear una xarxa d’agents de salut a través de la formació de formadors.

Els dies 15 i 17 de gener es varen celebrar dos tallers de Consum responsable d’alcohol i reducció de riscs on varen participar delegats de les escoles d’educació secundària de Manlleu: Escola Casals Gràcia, IES Antoni Pous, IES del Ter i La Salle. 

L’activitat va ser conduïda per una tècnica de l’empresa Energy Control, empresa que compta amb una dilatada experiència en l’organització d’activitats i tallers per a la prevenció del consum de drogues. El taller va transcórrer en dues sessions que varen tenir lloc a una aula de  La Salle i a l’Auditori Roca del Museu del Ter. 

D’una banda, la conscienciació en edats d’inici de consum i, per altra banda, la formació entre iguals, són dos elements claus en  la prevenció del consum de drogues. Per això la figura del “delegat de classe” dels cursos de 3r, 4t d’ESO i 1r de Batxillerat es va considerar que podia ser un primer pas per anar creant una xarxa d’agents de salut dins del col·lectiu adolescent. Aquesta activitat vol oferir un espai d’aprenentatge, intercanvi d’experiències i reflexió en favor de reduir les problemàtiques per consum d’alcohol. 

L’experiència, que vol ser un punt de partida per a futures actuacions en aquest col·lectiu, ha tingut molt bona acollida per part de les escoles i alumnes, que han manifestat que ha estat enriquidora i positiva.


Imatges relacionades

190122 taller_joves_consum_responsable.jpg

Data de modificació: 22/01/2019 17:03:55

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter