Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

20/9/2016

Manlleu celebra el 10è aniversari de l’Orgànica amb un tren exprés que recorrerà els carrers de la ciutat els dies 24 i 25 de setembre

Aquesta acció es fa en el marc de la campanya “Manlleu recicla, per molts anys!”, que té com a principal objectiu augmentar la quantitat i la qualitat de la matèria orgànica recollida selectivament

Manlleu continua presentant els majors índexs de reciclatge  entre els municipis de més de 20.000 habitants de Catalunya. S’ha rebut un ajut del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA) per celebrar el 10è aniversari de la recollida selectiva d’orgànica i millorar encara més els resultats. La campanya compta també amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya. 

Coincidint amb la Festa del Porc i de la Cervesa, Manlleu comença els actes de celebració del 10è aniversari de la recollida selectiva de la matèria orgànica. La campanya “Manlleu recicla, per molts anys!” arribarà a les llars aquesta setmana i  s’ha dissenyat per assolir dos grans objectius:

  1. Augmentar la quantitat i la qualitat de la matèria orgànica recollida selectivament. En concret, es pretén recollir 300 g/habitant i dia (un 5% més que ara) i millorar-ne la puresa (reduir per sota del 9% els materials no orgànics que no s’haurien de posar dins dels contenidors marrons). 
  1. Reduir l’impacte ambiental de la gestió de la matèria orgànica i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic (portant-ne menys a l’abocador es redueixen les emissions de gasos d’efecte hivernacle, GEH).

Les activitats que es celebraran amb motiu d’aquest 10è aniversari són les següents: 

  • Enviament d’un díptic i d’un paquet de bosses compostables a totes les llars. Les bosses duen el lema de la campanya i el díptic explica les avantatges ambientals del seu ús i convida a la població a participar als actes del 10è aniversari. 
  • Regal de 10 kg de compost a tothom que porti restes verdes a la deixalleria: durant unes setmanes es regalarà compost a tothom que porti les restes verdes a la deixalleria municipal. 
  • Distribució de nous contenidors pels grans productors: es contactarà amb tots els establiments generadors de matèria orgànica (sectors de la restauració i alimentació) oferint-los uns nous contenidors que a diferència dels actuals tenen un mecanisme de tancament per quan es treguin al carrer. 
  • Visites escolars combinades al Centre de Tractament de Residus i a l’abocador d’Orís: al llarg del curs hi aniran tots els grups de 2n d’ESO dels centres de secundària del municipi. 

I coincidint amb la Festa del Porc i de la Cervesa els dies 24 i 25 de setembre: 

  • Tren de l’Orgànica: un tren exprés farà un recorregut molt especial pels carrers de Manlleu. El viatge en tren és gratuït i inclou sortejos i obsequis per a tothom. La parada és al C. de la Font (dalt les escales de la Plaça Fra Bernardí) i les sortides seran a les 11h, 12h i 13h i a les 16h, 17h i 18h tant dissabte com diumenge. Un personatge especial voltarà per la plaça matí i tarda i repartirà tiquets per pujar al tren. 
  • Punt informatiu en una carpa situada a la plaça Fra Bernardí on es podrà recollir un nou cubell ventilat per separar la matèria orgànica a casa (en combinació amb les bosses compostables redueix molt les olors) i una mostra de compost, producte del reciclatge de l’orgànica. A la mateixa carpa es podrà dipositar el tiquet de tren segellat i entrar en el sorteig d’una fantàstica liquadora Princess Vita Pure i apuntar-se per tenir un contenidor propi per les restes verdes (l’ajuntament en regalarà a les persones que tinguin hort o jardí). Encara és freqüent veure restes verdes que per error s’han dipositat dins dels contenidors de rebuig (van directament a l’abocador) i per evitar-ho s’ofereixen contenidors grans a totes les cases amb hort o jardí.

Imatges relacionades

160920 tren_orgànica

Data de modificació: 20/09/2016 09:40:47

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter