Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

27/11/2018

Ets resident estranger i vols votar a les eleccions municipals de maig de 2019?

El proper dia 26 de maig de 2019 se celebraran eleccions municipals i els ciutadans i ciutadanes estaran cridats a exercir els seus drets polítics, en aquest cas, a través de l’elecció dels seus representants al Ple municipal.
L’exercici dels drets polítics és la màxima expressió de la participació ciutadana i una mostra de compromís de les persones amb la societat a la qual pertanyen. Però no totes les persones podran exercir aquests drets a les properes eleccions municipals. La majoria de les persones estrangeres audeixen del permís de residència i de treball, porten els seus fills i filles a les mateixes escoles, treballen a les mateixes empreses que la resta dels seus veïns i veïnes, paguen els seus impostos, construeixen els seus projectes personals de vida i fan la seva aportació al projecte col·lectiu però, malgrat això, tenen vedat l’accés al sufragi actiu i passiu.


El marc normatiu actual permet que les persones estrangeres que siguin ciutadanes de la Unió Europea o de Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, República de Corea, Trinitat i Tobago o Xile, puguin votar a les eleccions municipals. Tanmateix, per a poder exercir aquest dret, els ciutadans d’aquests països han de complir uns tràmits previs sense els quals no estaran inscrits al cens electoral, requisit indispensable per a fer-lo efectiu.


Des de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya ens han fet arribar el cartell que adjuntem amb la informació necessària per facilitar que les persones en aquesta situació puguin exercir aquest dret i coneguin els tràmits necessaris per a poder exercir correctament el seu dret a vot.


Participar, votar, és afavorir el sentit de pertinença a una societat.


Imatges relacionades

181127 eleccions_residents_estrangers.jpg

Data de modificació: 28/11/2018 08:36:23

CERCADOR

Cerca de continguts, preguntes, etc
Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter