Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

16/9/2016

Manlleu redueix el nombre de persones a l’atur per vuitè mes consecutiu

Actualment Manlleu té un 12,2% menys de persones aturades que a l’inici del 2016, segons dades del 31 d’agost de l’Informe de Conjuntura del 1r semestre 2016 de l’Observatori Socioeconòmic d’Osona.

Els serveis d’Ocupació i Empresa de l’OPE Manlleu segueixen treballant per fer front a la situació socioeconòmica desfavorable que ha colpejat i segueix afectant a la societat catalana en general i a la manlleuenca en particular, com a conseqüència de la crisi econòmica. La tendència permet parlar del bon comportament de l’atur a Manlleu en el que portem d’any. Destacar: 

  • A Manlleu baixa l’atur per vuitè més consecutiu, superant l’efecte estacional dels mesos de juliol i agost.
  • Segons dades del mes d’agost, a Manlleu hi ha 1.675 persones a l’atur, un 12% menys (228 persones) que ara fa un any.  

L’OPE, durant el 2015, va atendre 1.521 persones de Manlleu, d’aquestes 1.389 estaven en situació d’atur, per tant s’està atenent i treballant amb la major part de les persones a l’atur registrades. La cobertura del servei d’Ocupació està per sobre de la mitjana de la província segons dades de la Diputació de Barcelona, fruit de l’aposta de l’ajuntament per tenir i mantenir el serveis d’Ocupació i d’Empresa de l’OPE, que treballen conjuntament per atendre  tant a persones com empreses i enllaçar la demanda i l’oferta de treball. Durant el 1r  semestre de 2016 s’han atès 302 nous usuaris/es que sumades a les persones ja usuàries del servei, amb qui es fan accions de seguiment, sumen 1.190 persones ateses. 

Altres dades rellevants: 

  • L’evolució de la contractació a Manlleu es va mantenir estable durant el primer trimestre del 2016 i va augmentar durant el segon. L’atur registrat a 31 d’agost es situa a l’entorn del 17%.
  • L’OPE durant el 2015 va gestionar 253 ofertes de treball i durant aquest primer semestre de 2016 se n’han gestionat 130.
  • El 56% de les persones aturades a Manlleu són dones. Tot i així, l’atur femení a Manlleu és inferior a l’atur femení comarcal (58%).
  • El 57% dels aturats a Manlleu són majors de 45 anys. Tot i que l’atur evoluciona favorablement, aquest col·lectiu continua augmentant, en concret 3.5 punts més que ara fa un any, quan representava el 53,5% del total d’aturats. A l’inici de la crisi, al gener del 2008 els majors de 45 anys representaven el 44% dels aturats de Manlleu. L’OPE informa i ajuda a gestionar els ajuts a contractació de majors de 45 anys per empreses a banda d’oferir i treballar en altres serveis i projectes per aquest segment. Del total de 40 contractacions que va fer l’Ajuntament de Manlleu en el marc dels últims plans d’ocupació, 21 eren persones majors de 45 anys. 
  • L’atur per sectors afecta especialment a la indústria i a persones sense ocupació anterior. L’OPE treballa amb el sector industrial i es participa activament en programes de foment de la indústria d’àmbit comarcal en els que es facilita la participació d’empreses del sector industrial i es fan accions de foment de la contractació d’aturats per part de les empreses. 

Link als indicadors de l’Observatori Socioeconòmic d’Osona

http://www.observatorisocioeconomicosona.cat/index.php?seccio=indicadors


Data de modificació: 16/09/2016 14:31:21

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter