Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

3/8/2018

Alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya per onada de calor generalitzada

L’episodi s’intensificarà a partir d'avui divendres i s’espera que s’allargui fins a mitjans de la propera setmana. L'Ajuntament té activat el servei de bus gratuït pels ciutadans de més de 75 anys que necessitin desplaçar-se per refrigerar-se


La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per onada de calor ateses les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya. Aquestes previsions indiquen que un episodi d'onada de calor afectarà de manera generalitzada el territori fins a mitjans de la propera setmana.

Recordem que l'Ajuntament de Manlleu té activat el servei de bus gratuït per a persones de més de 75 anys que ho sol·licitin. Aquest servei els traslldarà a espais públics refrigerats durant les hores de risc més alt, de 12 del migdia a 5 de la tarda.

Es poden fer peticions al telèfon 616 659 317 que els portarà a un dels següents espais on refrigerar-se en les hores de més risc: ASVAT, Casal de la Gent Gran- Casal Cívic Frederica Montseny, Bibiloteca municipal de Manlleu BBVA. Consulteu al cartell adjunt les hores d'obertura de cada un dels espais. (més informació)

La calor s’intensificarà divendres i dissabte i l’augment de temperatures podria allargar-se a mitjans de la setmana vinent. Seguint el seu protocol intern i d’acord amb aquesta situació, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha posat en fase 2 d’alerta el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS).

Protecció Civil demana a la ciutadania que, amb caràcter general:

  • S'hidrati molt sovint, bevent força aigua i evitar beure alcohol i fer àpats copiosos.
  • Eviti sortir al carrer en les hores de màxima insolació i, per tant, tasques com anar a comprar, millor realitzar-les en les primeres hores del matí o per la tarda quan el sol ja declina.
  • Convé que les persones que treballen a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual.
  • Igualment és molt recomanable que les persones que surten a fer esport com córrer o anar en bicicleta, ho facin en les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre.
  • Persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa. Cal que s’hidratin sovint. Cal tenir en compte que, a diferència dels adults, nens i nenes i persones grans no tenen sensació de set encara que s’estiguin deshidratant.
  • Si no disposeu de ventilador o aire condicionat, una bona solució és passar al menys un parell d’hores en un indret com un centre comercial o un equipament com una biblioteca on hi hagi aire condicionat.
  • Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, als familiars o veïns grans que viuen sols per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.
  • Si teniu mascota, penseu en el seu benestar i traieu-la a passejar en les hores més fresques, feu que durant el dia tingui força aigua a l’abast i que estigui a l’ombra.

Imatges relacionades

Protecció contra la calor 2018

Documentació adjunta

Data de modificació: 03/08/2018 10:54:17

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter