Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

19/7/2018

Actuació de la Coral Filipina UP Manila Chorale a Manlleu

La visita a Manlleu de la UPMC forma part de la gira per Europa amb motiu dels 25 anys de la seva formació. La Coral UP Manila Chorale actuarà el dimecres 25 de juliol al matí, a l’Hospital-Residència de Manlleu, coincidint amb la Festivitat de Sant Jaume, i oferirà un concert el dijous 26 de juliol, a les 8 del vespre, als jardins de Can Puget, amb entrada lliure i per a tota la ciutadania.

El juliol del 2015 un grup famílies manlleuenques varen allotjar als membres de la Coral Filipina UP Manila Chorale amb motiu de la seva participació al Festival Internacional de Música de Cantonigròs. 

La visita a casa nostra forma part de la gira per Europa que la coral està fent en el marc de la celebració dels 25 anys de la seva formació. La Coral UP Manila Chorale treballa per la fundació a favor de Providing education of street children in the Philippines (l’educació dels nens i nenes de carrer de Filipines). 

La Coral UP Manila Chorale actuarà el dimecres 25 de juliol al matí, a l’Hospital-Residència de Manlleu, coincidint amb la Festivitat de Sant Jaume, i també actuarà, el dijous 26 de juliol, a les 8 del vespre, als jardins de Can Puget, per a tota la ciutadania.


La UP Manila Chorale (UPMC) és el grup oficial multidisciplinari de música coral de la Universitat de Filipines, Manila. El grup vol encarnar i representar la Universitat a través de l'art de la música coral, i ser-ne els ambaixadors de bona voluntat cultural per ser la veu de UP Manila al món. 

El cor compta amb un ampli repertori: sagrat, clàssic, secular, espiritual, folk, jazz, pop i la seva pròpia música, la filipina. La UPMC ha pogut mollejar els seus membres des de disciplines no musicals fins a cantants ben experimentats i versàtils. La UPMC té un llarg historial de concerts i projectes reeixits; Aquests inclouen grans concerts, concerts beneficis, concursos i festivals corals locals i internacionals, i actuacions per a caps d'estat i dignataris. El grup és convidat regularment a concursos de coral i ha obtingut diversos premis a nivell local i internacional. 

El maig de 2017, la UPMC va iniciar el seu 25 aniversari amb la celebració d'un any de concerts, promocions de salut, exposicions, festivals i visites per promocionar l'harmonia a través de la música i la innovació sota el tema: Argentum. Aquest any, la UPMC realitza la seva novena gira europea, de juny a agost. Cal destacar la seva  participació al Hessisches Chorfestival 2018 a Frankfurt (Alemanya) i al 55è Concurs Internacional de Cant Coral 2018 a Spittal (Àustria). 

Part dels ingressos acumulats de tota la gira europea es donarà a la Fundació Virlany,  una organització privada sense ànim de lucre que atén a infants que han patit abusos, descuidats, orfes i desafavorits i vetlla per donar-los la possibilitat de rebre educació. 

El juliol de 2015 la UPMC va viatjar i actuar en nou països europeus. Va ser guanyadora del 3r premi en la categoria mixta i del 2n premi en la categoria popular al 33è Festival  Internacional de Música de Cantonigròs. Van ser guanyadors també del 1r premi en la categoria de polifonia del 61è Certamen Internacional d'Havaneres i Polifonia a Torrevieja. 

El director del cor és Emmanuel "Eman" P. de Leon Jr. Va obtenir diferents diplomes, graus i llicenciatures musicals, creatives i escèniques. És especialista en educació musical de la Universitat de les Filipines. Com a músic, s'ha consolidat com a coreògraf, director d'orquestra, arreglista i mestre i participa de diferents corals. Actualment, Eman és Màster en Música (MM) i especialista en direcció coral també pertanyent a la UP College of Music. És professor del departament de direcció de la Facultat. Alhora que canta com a Baix-Baríton al cor Philippine Madrigal Singers.


Imatges relacionades

Cor Filipí 26.07

Data de modificació: 19/07/2018 13:50:45

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter