Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

10/7/2018

Es retira i destrueix un niu de vespa asiàtica a Manlleu.

El dilluns 9 de juliol tècnics de l’empresa de control de plagues Bionet-Gepork van retirar i eliminar un niu amb vespes asiàtiques de la barbacana de la teulada d’una casa del barri del Puig de Manlleu

Cal recordar que la V.velutina (vespa asiàtica) és una espècie invasora que caça nombroses abelles per alimentar a les seves larves en època de cria. Primer construeixen nius primaris des d’on s’escampen en nius més grans. Els nius tenen l’aspecte que recorda al paper maixé i poden arribar a dimensions 1m x 0,80 de diàmetre, essent la seva eliminació molt complicada.

En el cas de localitzar un niu de color marronós – pot ser petit o ja de la mida d’una pilota de futbol o més gran- ple de vespes més grans del normal, podeu trucar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (93 850 66 66), al Servei de Salut Pública de l'Ajuntament (93 851 08 48 ) o bé a la Policia Local de Manlleu (93 850 79 11). 

Des de l’Àrea de Salut Pública es realitzaran les accions oportunes per eliminar-ne els nius. Es recomana a la ciutadania mantenir-se a una distància mínima de 5 metres del niu i no manipular-lo per evitar el risc de picades i altres reaccions més greus.


Imatges relacionades

Niu vespa asiàtica

Data de modificació: 10/07/2018 15:06:00

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter