Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

6/7/2018

Nou servei per a persones majors de 75 anys durant els episodis d’alerta d’onada de calor

L'Ajuntament de Manlleu posa a disposició d'aquest col·lectiu de risc un servei de bus gratuït per traslladar-los a espais públics refrigerats durant les hores de risc més alt, de 12 del migdia a 5 de la tarda.

Coincidint amb el primer preavís del Servei Meteorològic de Catalunya de risc per onada de calor d’aquest 2018, dies 9-12 de juliol, des de l’Àrea de Salut Pública de l’Ajuntament de Manlleu amb la col·laboració del CAP Manlleu s’activarà un nou servei durant els episodis d’alerta d’onada de calor dirigit a les persones majors de 75 anys: Prèvia trucada, un bus gratuït, durant les hores de risc més alt, de 12 del matí a 5 de la tarda, els traslladarà a espais públics refrigerats per poder recuperar-se de la calor. Cal confirmar la vigència de l’alerta d’onada de calor trucant al CAP Manlleu o a l’OAC de l’ajuntament de Manlleu. 

Trobareu més informació a: http://www.manlleu.cat/viure/salut-publica.htm 

Recordar com cada any, que a l’estiu, i especialment en la franja horària de més risc, és important adoptar les recomanacions adequades per evitar els problemes causats per la calor. 

 

Presteu atenció als consells del pòster adjunt, sobretot si esteu entre aquests col·lectius o sou familiars o coneguts d’aquestes persones

  1. Persones majors de 75 anys.
  2. Persones amb determinades circumstàncies socials (viure sol, pobresa, etc.).
  3. Persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat o auto-cura.
  4. Nadons.
  5. Persones amb hipertensió arterial, diabetis, malalties cardiovasculars, malalties respiratòries (MPOC, bronquitis), renals, Parkinson, Alzheimer, obesitat o altres de cròniques.
  6. Persones que prenen una medicació que actua sobre el sistema nerviós central (tranquil·litzants, antidepressius, psicòtrops) o diürètics.
  7. Persones amb problemes mentals i de conducta deguts a l’ús de substàncies psicoactives o alcohol.
  8. Persones que realitzen una activitat física intensa.
  9. Persones que han de romandre o fer activitat física a l’aire lliure (incloses les activitats laborals).

Imatges relacionades

180706 onades_calor.jpg

Data de modificació: 06/07/2018 14:53:13

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter