Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

5/7/2018

40 passaports recicladors lliurats a la deixalleria en només una setmana!

El dijous 28/06 es va presentar la campanya ambiental #repteManlleu, que demana la col·laboració de la ciutadania per reciclar més i destinar l’estalvi en tractament de residus aconseguit durant mig any a millores de l’hospital Sant Jaume.

Aquests primers dies de la campanya #repteManlleu ja s’ha notat una molt bona acollida per part de la ciutadania. A l’ajuntament s’han rebut algunes consultes de com separar certs residus i només en una setmana a la deixalleria ja s’han donat més de 40 passaports recicladors.

Entre d’altres accions del #repteManlleu s’ha iniciat una promoció de la deixalleria: a les persones que hi porten residus se’ls dóna un passaport reciclador i quan se’ls ha visat 3 cops se’ls regala una entrada per la piscina municipal. A final de campanya també es sortejarà un val de 128,50€ (valor de la taxa de deixalles 2018).

El #repteManlleu es planteja de juliol a desembre de 2018 i la ciutadania pot participar-hi de diferents maneres:

  • Triant millor les deixalles a casa i llençant-les als contenidors de recollida selectiva (marró: per l’orgànic, blau i groc: pel paper i cartró, plàstics, brics i llaunes i verd clar: vidre).
  • Separant en un racó de casa els residus que no tenen cap contenidor al carrer i fent ús de la deixalleria.
  • Trucant al servei de recollida a domicili quan es vulgui llençar un moble o trasto vell (93 850 75 23) o dur-lo directament a la deixalleria.
  • Participant al concurs Instagram #repteManlleu, obert fins el 20/07 i que regalarà una càmera GoPro Hero 2018 a la persona que faci la millor fotografia (veure bases a l'apartat de documentació adjunta).

La clau per aconseguir el #repteManlleu és evitar llençar bosses sense triar als contenidors verd fosc (rebuig), ja que tot el que s’hi posa es porta a l’abocador i no es recicla, a part que encareix el tractament i contamina. En aquests contenidors només s'hi ha de llençar una bossa petita a la setmana, que és el volum aproximat dels residus no reciclables (pols d’escombrar, burilles, compreses, tampons i bolquers, cendra, roba vella no aprofitable, ...).

Ens ajudeu a aconseguir el #repteManlleu i a millorar l’hospital Sant Jaume? És fàcil, té sentit i tots i guanyem!

Per a més informació, consulteu l'apartat d'enllaços relacionats.

 

 


Imatges relacionades

Passaport reciclador

Enllaços relacionats

Data de modificació: 05/07/2018 09:28:00

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter