Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

21/6/2018

David Valldeperes, Maria Colomer i Dídac Maroto guanyen els premis als millors treballs de recerca de 2n de Batxillerat

El passat divendres 15 de juny va tenir lloc, a la Biblioteca Municipal de Manlleu, l’acte de lliurament de premis als millors treballs de recerca de batxillerat amb la presència de Marta Alsina, regidora d’Educació, i l’alcalde, Àlex Garrido, acompanyats dels membres del jurat i amb l’assistència d’alumnes, professors, familiars i amics.

Els premis als treballs de recerca s’adrecen als estudiants de segon de batxillerat de l’Institut Antoni Pous i Argila i del Col·legi La Salle, de Manlleu, i també als estudiants manlleuencs que fan el batxillerat a altres centres de la comarca. 

A la convocatòria d’aquest any s’hi han presentat un total de 17 treballs de recerca: 7 en la categoria d’Humanitats i Ciències Socials, 7 en la categoria de Ciències Experimentals i Tecnologia i 3 en la categoria Ciutat de Manlleu. 

Aquest any el jurat estava format per: Olga Cabezas Santanera, Marc Ordeix Rigo, David Osa Fernández, Laura Pujadas Marco i Albert Santasusagna i Riu. 

Els treballs premiats han estat: 

  1. Categoria Humanitats i Ciències Socials

Pels seus fonaments teòrics, per l'originalitat i el rigor en l'exposició del tema, per la selecció acurada i exhaustiva de fonts de recerca complementàries, lliurem el premi d'Humanitats i Ciències Socials al treball de recerca: “EL BILINGÜISME. MOLT MÉS QUE PARLAR DUES LLENGÜES”. De David Valldeperes Carrillo, tutora: Ester Ortiz Borràs del Col·legi La Salle. 

  1. Categoria Ciències Experimentals i Tecnologia 

Per l’acurada presentació i equilibri en els continguts, pel tractament d’un nombre representatiu de dades, pel seguiment d’una metodologia clara per arribar a unes conclusions concretes, aplicables i interessants i pel rigor i el gran interès que mostra l’autora en la matèria, lliurem el premi de Ciències Experimentals i Tecnologia al treball de recerca:  “LA HIGIENE BUCAL DELS CATALANS”. De Maria Colomer i Vila, tutor: Josep Guàrdia Solís, del Col·legi La Salle. 

  1. Categoria Ciutat de Manlleu 

Per l'originalitat en l'enfocament, per la claredat en l'exposició i validació de les diverses hipòtesis plantejades a l'inici del treball, pel bon ús d'imatge i animacions complementàries a l'explicació teòrica, i per la diversitat de fonts, atorguem el premi Ciutat de Manlleu al treball de recerca: “EL SERPENT DE MANLLEU. L’ORIGEN DE LA LLEGENDA". De Dídac Maroto Serrat, tutora: Anna Vela Moreno, de l’Institut Antoni Pous i Argila.

 

El jurat va destacar la implicació personal dels estudiants en els treballs de recerca presentats, així com la llarga deliberació que li va caldre per determinar els guanyadors, ja que la qualitat de tots els treballs presentats era molt alta. La regidora d’Educació va agrair l’esforç de tots els estudiants i tutors, així com el suport de les famílies, i va dedicar unes paraules de felicitació i encoratjament als guanyadors. 

De cada un dels treballs guanyadors, en queda dipositat un exemplar a l’arxiu municipal i un altre a la biblioteca, a fi que tothom qui ho desitgi els pugui llegir o consultar. 

Per cloure l’acte, l’orquestra de guitarres de l’Escola Municipal de Música, junt amb els seus professors, Miquel Guiteras i Quim Salinas, va oferir un petit concert amb peces de diferents èpoques i cultures.


Imatges relacionades

180615 premis_treballs_recerca.jpeg

Data de modificació: 21/06/2018 11:11:36

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter