Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

6/4/2018

L’Ajuntament de Manlleu dedica una de les sales de la Biblioteca municipal a Antoni i Joan Contijoch

El proper dimarts, dia 10 d’abril, a les 19.30h es farà a la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA un acte d’homenatge a Antoni Contijoch Capdevila (1902-1970), impressor i escriptor, i a Joan Contijoch Pratdesaba (1946-2017) impressor, últim president de Caixa Manlleu i impulsor de l’actual Biblioteca.

L’Ajuntament de Manlleu dedicarà una de les sales de la Biblioteca Municipal a Antoni i Joan Contijoch. El proper dimarts, 10 d’abril, es farà un acte d’homenatge als dos impressors manlleuencs i aquesta sala passarà a anomenar-se a partir d’aquest moment Espai Contijoch. 

L’Espai Contijoch és un dels punts neuràlgics d’activitat cultural de la Biblioteca: és l’espai on s’hi reuneix el club de lectura, on s’hi fan cursos i tallers, on s’hi reuneix el Grup Impulsor del PEC, on s’hi fan activitats de foment a la lectura a alumnes de secundària, etc. 

A l’acte del proper dimarts hi intervindran Josefa Contijoch, que farà una glossa del seu pare Antoni Contijoch, i Joaquim Albareda, que parlarà de Joan Contijoch. També es comptarà amb la participació d’alguns alumnes i professors de l’Escola de Música de Manlleu. 

Antoni Contijoch, va fundar la impremta Tipografia Manlleuenca l’any 1919, amb només 16 anys, amb el suport del seu pare Josep Contijoch. L’any 1936 la impremta va passar a dir-se Gràfiques Manlleu. Paral·lelament a la seva activitat empresarial, Antoni Contijoch va exercir de periodista als periòdics locals Manlleu, Comarca i a publicacions com El Record. Va impulsar la col·lecció Monografies manlleuenques. Va ser fundador i redactor del grup Lletres Amicals, que va aglutinar personalitats com Joan Castell Masallera, Esteve Gaja Molist, Josep Prat Roca, Francesc Pujol i el Dr. Josep Mª Gasol. Durant 16 anys va exercir també de Jutge de Pau. 

Joan Contijoch, va continuar el llegat del seu pare a la impremta Gràfiques Manlleu, ampliant i expandint l’empresa. Va ser l’últim president de Caixa Manlleu, vicepresident d’Unnim, i en els últims anys President i President d’Honor de la Fundació Antiga Caixa Manlleu i patró de la Fundació Antigues Caixes Catalanes. Va ser a través del seu càrrec a la Fundació Antiga Caixa Manlleu que Joan Contijoch va facilitar el trasllat de la Biblioteca de Manlleu a la seu de l’Antiga Caixa Manlleu.


Imatges relacionades

180404 Cartell Espai Contijoch.jpg

Data de modificació: 06/04/2018 10:35:06

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter