Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

16/3/2018

El rànquing de 8Wires sobre portals de dades obertes situa Manlleu en una 5a posició compartida amb Gavà i Alcobendas

L'Open Data Rànquing vol traçar unes guies bàsiques per a la creació d'un Open Data. El resultat és un rànquing de les principals iniciatives Open Data al territori espanyol, que es valoren segons 7 criteris: Usabilitat, participació, reutilització, accessibilitat, catàleg, data set i informació.

L’Open Data té com a objectiu posar a disposició de qualsevol persona dades que puguin ser utilitzades, reutilitzades i redistribuïdes de manera lliure. Els portals de dades obertes dels ajuntaments ajuden i els fan caminar cap a la transparència i la transformació digital i augmenten o han de contribuir a augmentar la participació de la ciutadania.

En l’informe redactat per 8Wires s’analitzen els portals de dades obertes de 32 ajuntaments de l’estat espanyol. Dels 32 ajuntaments seleccionats Manlleu és la població més petita en nombre d’habitants, fet que mostra l’esforç que es fa des de l’ajuntament per fer un treball real de govern obert. Actualment el catàleg de dades del portal de dades obertes de Manlleu té 198 data sets, el 50% d’aquests geolocalitzats.

El redactors de l’informe, 8Wires, destaquen la importància d’allunyar-se del concepte "penjar moltes dades en taules" i acostar-se al concepte "visualitzar informació rellevant per a la població i fer-la accessible per a qualsevol perfil d'usuari". És precisament aquest criteri el que regeix el portal de dades obertes de l’Ajuntament de Manlleu des dels seus inicis i les infografies i els mapes interactius són eines que s’utilitzen amb freqüència, per posar la informació a l’abast de la ciutadania de forma fàcil i visual. Enllaç al portal de dades obertes Manlleu:https://dadesobertes-situam.opendata.arcgis.com/

Podeu consultar l’informe en el que es troben detallats els criteris i la metodologia d’avaluació de cada un dels 7 punts: Usabilitat, participació, reutilització, accessibilitat, catàleg, data set i informació al següent enllaç: http://8wires.io/opendataranking/?lang=es


Imatges relacionades

180316 opendata.jpeg

Data de modificació: 16/03/2018 13:29:17

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter