Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

1/3/2018

La Diputació de Barcelona iniciarà les properes setmanes les obres d’ampliació del pont de Can Molas

En breu es començarà a instal·lar tota la senyalització de l'obra, tant a nivell intern de Manlleu com a nivell extern, a les principals vies alternatives d'accés a la ciutat.

La Diputació de Barcelona iniciarà les properes setmanes les obres d’ampliació del pont de Can Molas i la millora de l’accés del veïnat de Vista Alegre a la carretera B-522, a Manlleu. Les obres, que tenen un pressupost de licitació de 2.009.724 euros i un termini d’execució d’11 mesos, tenen com a objectiu ampliar la secció del pont per tal de millorar l’ample de pas de vehicles i tenir voreres que compleixin els mínims establerts en la normativa d’accessibilitat. Durant el temps que durin les obres, la circulació pel pont estarà tallada i es desviarà per itineraris alternatius degudament senyalitzats.

Les principals actuacions que es realitzaran contemplen la reubicació a la nova vorera dels serveis, l’enderroc de la llosa actual i execució de la nova llosa de formigó armat, la instal·lació de baranes i barreres de seguretat així com la instal·lació de nou enllumenat. Les obres també inclouen la construcció d’una minirotonda i la urbanització de l’accés al barri de Vista Alegre, així com la rehabilitació del pont de pedra. L’actuació es completarà amb un nou drenatge i la instal·lació de nova senyalització.

Un cop finalitzades les obres, el pont disposarà de dos carrils de circulació de tres metres d’ample cadascun, més 0,3 metres de vorals, així com dues voreres de 1,5 metres d’ample. En total, l’ample de la secció tipus del pont serà de 10,7 m.

El pont de Can Molas, a la carretera B-522, és la via directa que comunica Manlleu amb Vic i amb la C-25. El gran volum de trànsit en aquest tram de carretera, amb valors superiors als 10.000 vehicles/dia, és degut principalment a mobilitat interna i a la comunicació intermunicipal amb Vic. Actualment, la secció existent al pont compta amb carrils de 2,8 metres d’ample on difícilment es creuen dos autocars i voreres mínimes de 0,7 metres on els vianants no es poden creuar sense envair la calçada.


Imatges relacionades

180301 Manlleu_Can_Molas_actuacio.jpg
180301 Manlleu_Can_Molas_perfil.jpg

Data de modificació: 01/03/2018 12:10:31

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter