Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

22/1/2018

La sociòloga, educadora, mediadora en conflictes i mestra Alba Castellví parlarà a Manlleu d’”Educar sense cridar”

El proper dilluns dia 29 de gener, a les 20 h al Museu del Ter, Alba Castellví oferirà la conferència “Educar sense cridar”. La ponent és l’autora del llibre que porta el mateix títol “Educar sense cridar” i és la responsable de la secció d’educació del suplement de Catalunya Ràdio.

El dilluns 29 de gener, de 20 a 22:30h, tindrà lloc al Museu del Ter la conferència “Educar sense cridar”, a càrrec d’Alba Castellví, sociòloga, educadora, mediadora en conflictes i mestra. És autora del llibre amb el mateix títol “Educar sense cridar” i és la responsable de la secció d’educació del suplement de Catalunya Ràdio. 

L’objectiu de la xerrada és donar estratègies i instruments als pares i mares per educar amb serenitat i coherència quan es produeixen situacions-repte en la vida quotidiana. Es combina l’aportació teòrica amb la participació dels assistents. 

Entre els temes que s’hi treballen hi ha: 

  • La tranquil·litat dels adults
  • Instruments per a una comunicació adequada
  • Les ordres que donen els pares
  • La responsabilitat dels fills
  • Fomentar i extingir conductes: premis i càstigs?
  • La coherència
  • Els límits: com dir “no” i resistir amb serenitat 

Educar per a una llibertat responsable i fer-ho des de la tranquil·litat és possible si es disposa d’eines que es poden aprendre. La xerrada és un compendi d’aquestes eines a disposició de les famílies. 

Aquesta activitat forma part del Catàleg de la Xarxampa que s’ha publicat per a tot el curs escolar 17 - 18 proposant als pares i mares més de 10 propostes amb la finalitat de respondre a les qüestions educatives que interessen a les famílies i que es recullen en la comissió de la Xarxampa, formada per representants de totes les AMPA de Manlleu i  el servei d’Educació de l’Ajuntament. 

La Xarxampa es va crear en el marc del Pla Educatiu d’Entorn que ja fa dotze anys que funciona a Manlleu. Aquest Pla està liderat pel departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya conjuntament amb l’Ajuntament de Manlleu, amb implicació dels centres educatius, les AMPA i altres entitats. 

Totes les activitats són gratuïtes i només cal inscriure’s a educacio@manlleu.cat especificant l’acte al que voleu assistir i el vostre nom i telèfon.


Imatges relacionades

180122 educar_sense_cridar

Data de modificació: 22/01/2018 11:52:37

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter