Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

8/1/2018

Manlleu celebra el 18è Aplec amb les cobles Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i Jovenívola de Sabadell

L’aplec, organitzat per l’Agrupació Sardanista Manlleuenca, serà el diumenge 14 de gener a partir de 2/4 de 5 de la tarda a la nau del Club Patí Manlleu (Polígon La Coromina).

El proper diumenge, dia  14 de gener, Manlleu celebrarà la 18a edició d’un dels primers aplecs d’arreu de Catalunya que obre la temporada del calendari sardanista. L’Aplec de Manlleu està organitzat per l’Agrupació Sardanista Manlleuenca amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manlleu, la Confederació Sardanista de Catalunya i la Comissió d’Aplecs Sardanistes de les Comarques Barcelonines. Aquesta 18a edició de l’aplec tornarà a comptar amb les cobles Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i Jovenívola de Sabadell. 

A partir de 2/4 de 5 de la tarda les cobles Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i Jovenívola de Sabadell, respectivament, ompliran de sardanes la nau del Club Patí Manlleu (Polígon La Coromina) amb un repertori ben ampli. Sardanes de compositors clàssics com Conrad Saló, Fèlix Martínez Comín, Josep Saderra, Francesc Mas Ros... o autors més actuals: Joan Jordi Beumala, Alfred Abad, Enric Ortí, Joan Druguet... entre d’altres. La sardana de conjunt, interpretada per les dues cobles, serà “Manlleu, or sardanista” de Jaume Pons i Jufrè, del qual aquest any se celebra els 100 anys del seu naixement i 25 de la seva mort. 

Al llarg de l’aplec l’agrupació es farà ressò de diferents aniversaris de compositors reconeguts. Aquest 2018 el mestre Ricard Viladesau i Caner faria 100 anys i és per això que les dues cobles interpretaran una sardana obligada de tible i tenora, la Sant Jordi interpretarà “Oca amb naps” i la Jovenívola de Sabadell “La pedrera”. També hi haurà un record pel compositor Jaume Roca Delpech, en el 50è aniversari de la seva mort i s’interpretarà una de les seves sardanes més conegudes, “Gavina”. En la sardana de conjunt serà el moment de recordar el compositor manlleuenc Jaume Pons i Jufrè, del qual aquest any fa 100 anys del seu naixement i 25 de la seva mort. La sardana escollida és “Manlleu, or sardanista”, sardana dedicada als 50 anys de l’agrupació. 

Un any més, en el transcurs de l’aplec, l’Agrupació Sardanista oferirà als assistents coca amb xocolata i cava i es farà el sorteig de paneres gràcies a la col·laboració d’establiments de la ciutat.


Imatges relacionades

180108 aplec

Data de modificació: 08/01/2018 10:40:04

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter